Citer-citer raya

24 October 2007



malas betul nak menulis di blog ni tp gatal nak terjun ke dunia blog. apatah lagi bila tengok semua org pakat buat blog... bila buka blog kengkawan time nis emua citer pasal raya.. so aku pun join le nak buat citer raya....

raya thn ni mmg lain sesangat... bayangkan malam raya aku berada di tg malim.. tapi bukan sorang2 le .. semua kumpul di umah sewa ku coz esoknye 13/10/2007 (raya pertama) nak bertolak ke Kuching.. APe ke hal pegi ke kuching lak ni.. hari raya lak tu???
Ekceli abg aku KOJIE ade kenduri akad nikah kat sana.. Kojie oo kojie ngapelah dekat sangat bakal isteri yh hang cari...

so.. pepagi raya tu kaum2 adam ni pegilah solat di masjid tg malim... aku lak siap ape2 yg patut utk isi perut semua... nasib baik mak ade bawa rendang, ketupat, nasi himpit, kuah kacang.. so terasa le gak suasana raya.. aku lak goreng nasi...
sampai kuching dah 6 lebih.. ari pun dah nak gelap... esok barule ke tempat kenduri untuk majlis akad nikah dan kenduri sanding Kojie..... (bwh ni ade le sikit2 gmr kenduri tu) dptle gak tgk adat org sana.. tak byk beza cuma adele satu dua yg tak penah tengok...
yg bestnye anak aku Faidhi.. dr awal bertolak sampai le hari kedua tu langsung tak meragam.. asyik ketawa, menyanyi, sakat org.. cam tahu2 je kita ni ngah jalan2...

so.. kesimpulannye Ibu leh bawa Faidhi jalan2 lagi coz dia mmg sporting.. walaupun ngantuk tetap ditahan jalan2 punye pasal...entahle kata Tokwan&tok nye ikut Ibu "kaki jalan"... Ye ke? entahle yang pasti kalau kuah mestile tumpah ke nasi kan... jgn tumpah membazir udahle... wakakaka.....

hari ketiga RONDA TIME.. sebenarnye inile tujuan utama ke Kuching ni.. Kojie.. maap yek... bukan ape sambil menyelam minum ari le kan... tapi tak berapa best coz byk gerai yg tutup.. maklumle org semua nak beraya..





Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP