SALAM RAMADHAN & POTLUCK BPAQ

21 August 2009


hari ni last le leh mkn siang... mulai esok dah start pose.... so aku ambik kesempatan ni nak mohon maaf andai ade terkasar bahasa... perbuatan ke.... yg penting semoga kita semua dapat jalani ibadah puasa dengan penuh keberkatan... Amin..

so sempena nak sambut Ramadhan ni dan juga raikan Dr Raheem yg dpt new "promotion" BPAQ adakan sikit makan-makan. semua menu dimasak sendiri oelh staf BPAQ kecuali KEK... yang diimport oleh en mizi entah dr mana...waaa....


dari kiri sambal ikan bilis tempoyak, rendang vegetarian,undang kerutup,puding

dari kiri: daging black pepper, kerabu ikan bilis,ayam tempoyak versi pahang, ikan 3 rasa

dari kiri: ayam kampung grg rempah, nasi minyak, kek, laksa

gambar gedikszzzz

Read more...

H1N1.. negara makin tenat

18 August 2009

ngeri bila aku baca tajuk kat paper tulih camtu... wabak ni semakin mengancam nyawa manusia.. memang betul ajal maut ketentuan Illahi.. tp sebagai hambaNya kita kena berikhtiar mencegah sebelum kena.. kalau dah kena berikhtiar le pulak utk memulihkan.... setakat ni info yg aku dapat ade beberapa cara nak elak virus tu dr menyerang...

  • minum jus oren
  • makan epal kalau boleh 6 biji sehari
  • minum air rebusan jintan manis
skrg kat klinik pun asyik penuh je... hari jumaat tu gi klinik tp bukan sebab demam... sebab "GATAL".... maunye tak terkejut beruk Dr tu.. dia ty ye kenapa.. demam ke... pesakit leh jawab.. bukan tp saya gatal.....alamak ni bahaya ni.. susah saya....
last2 aku membetulkan keadaan.. aku ckp.. takdele Dr.. kulit dia ni gatal-gatal.. naik merah sana sini... oo.. gatal kulit.. tu le terkejut saya ....

he he kesimpulannye ayat kenaTERANG...










Read more...

HAPPY BELATED BESDAY AZURA a.k.a ZURAKECHIK

14 August 2009

12 ogos besday zurakechik ( gelaran aku bg walaupun aku pun kecik ha ha ha)... tp dah ansib zura kan aku ni bkn ejnis yg reti or suka buat surprise ke atau ape2.. so aku just wish di samping doa yang baik2 utk dia.... so as a gift aku belanja dia makan pizza hut... motif sebenar aku nak ajar dia mkn or pelbagaikan makanan dia... coz kalau u all nak tahu zura ni spesis yg tak berani nak cuba mkn benda2 pelik ( buat katak or yg seangkatan.. pelik means mcm sosej, pizza).. ms mula aku kenal dia.. leh kira nagn jari ape benda yg dia mkn... tp sejak kwn nagn aku semau dia cuba bedal coz aku akan paksa.. rugi akn aklau tak cuba pelbagai makanan... he he
tp akli ni berbaloi belanja dia coz mmg dai elh perabihkan semua... he he







Read more...

AL FATIHAH

AL FATIHAH buat arwah Ustaz Asri Rabbani... semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman... amin...

entah ngape berapa kali aku tgk video saat arwah nazak... air mata aku laju mengalir... terasa kehilangan....walaupun aku hanya mengenali arwah melalui media.. tp hati aku berkata arwah adalah seorang yang baik....


Read more...

DALAM TAWA ADE SEDIH..

12 August 2009

tawa?sedih ? of coz lah .. setelah hmpr 6 thn duk separate ngan hb... insyaAllah bermula sabtu ni dah duk sekali kat tg malim... barule rasa seperti sempurna sikit hidup berkeluarga.. yelah.. sebelum ni weekends je kalau tak aku balik ipoh, hb yg dtg tg malim... dah mcm ape je ... org panggil PJJ
tp dlm aku hepi ade gak yg sedih... yg sedihnye umah yg aku dan hb beli bersama kat ipoh tu kena le ditinggalkan.... lepas dah angkut semua brg ke tg malim... dah nak disewakan... sayang nye rasa... tp ape leh buat kan he he...
hb aku lagi sedih coz selama ni dia yg byk duk umah ipoh tu.. lepas tu dia lak kena lepaskan satu peluang keemasan ( kalau aku, aku tak lepaskan ).. peluang tu atks elalu dtg.. tp dia akat peluang utk hidup bersama family lagi bermakna... betoi gak kan... so dia lepaskan keje lama dia dan terpaksale bersedia nagn cabaran keje tempat baru.. ntah mcm mana ragam org sekeliling, ragam boss baru.. .. takpelah kan bang... nak sesuatu kena gak lepaskan sesuatu kan...

Read more...

SELAMAT ULANGTAHUN YG KE 3 'MUHAMMAD NUR FAIDHI'

09 August 2009

Semalam 8 Ogos .. besday anak kesayangan aku yg ke 3. so plan nak buat majlis kecil-kecilan, Alhamdulilah berjalan lancar seperti yg dirancang.. cuma dlm kul 4pm tu dah gelap ingat nak ujan.. nasib baik dkt kul 5 tu cuaca kembali cerah...
thanx pada yg hadir, yang tak dpt hadir tu takpelah.. aku faham masing2 ade hal yg tak leh elak..
smpi mlm ade yg dtg... makanan pun Alhamdulilah takde yg bazir...maleh nak berceloteh panjang just enjoy gmbr sekitar majlis tu... tp idokle aku upload semua.. nak byk2 kena tgk kat fb dan friendster aku le....



Read more...

aku yang menanggung.. hu hu

03 August 2009


ARGH.... TAK TAHAN!!!!

Bulan ni 'lampu merah' yg aku alami betoi2 mengtension kan aku... sakit hu hu.. tp tak sesakit bulan lepas yg memaksa aku ke klinik gak... pelik gak 3-4 bulan kebelakangan ni bila dtg je... mesti aku alami sakit perut a.k.a senggugut.. ikutkan sejak dr first time kena ms sek dulu smpile 4 bln lepas aku tak penah ade masalah ... so mmg tak tahu rasa senggugut tu... tp bila dah kena br tahu.. mcm tu sakit senggugut he he.. patutle masa sek dulu ade member aku yg smpi pengsan menahan sakit... erm... aku runsing betoi.. kena ikhtiar ni coz takkan nak biar.. tak elok kan... last2 aku dah buat keputusan nak amalkan mkn produk ni.. algipun hb aku kebetulan br je jd ahli.. so harga pun ok.. dr review yg aku baca byk feed back postif dr pengguna.. yg paling penting HALAL....


SET RAWATAN SENGGUGUT HPA

Read more...

FAIDHI... FAUZAN... BASIKAL... AKU...?????

02 August 2009

guess ape motif n3 aku kali ni... bulan ni besday faidhi & fauzan.. so aku mmh dah plan nak belikan basikal sbg hadiah besday diaoarng... so dlm thari td otw gi umah mak aku... singgah kejap kedai basikal.. plan awal nak survey dulu coz majlis besday mg depan...
erm sampai je kedai punyele excited si faidhi.. maunye tak dr semalam dia dah ajak aku gi kedai beli basikal. pepagi td bangun je tido dia dah siap sound ibu & ayah suh mandi... dia tak sabar nak ajak gi kedai basikal. dalam keta otw tu siap dia nyanyi " yeah, yeah li (beli) beskal"
akhirnye terus beli satu utk faidhi & fauzan.. tak sempat tg mg depan le jawabnye. tapi utk fauzan aku belikan basikal kecik je sesuaile dgn umur nye yg br setahun tu.. basikal tu pun tak sempat tg besday utk dirasmi.. dpt je terus dilanyak oelh diaorang... takpele janji hadiah besday ibu a.k.a maksu dah bg ye faidhi fauzan.. so jgn minta lagi ye sabtu nie..
aku lak? aku pun dapat tp buakn hadiahle..ekceli arntai nikah aku br je putus.. so mcm biasa le laju je aku ajak hb aku gi kedai NG (kedai emas fav aku tu) dari niat nak pateri balik.. terus jd lain.. aku terus sambar satu yg lain.. he he pueh hati.. dpt gak ..










Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP