open house raya.. opis.. taska.. upsi...

31 October 2009

opis aku mmg every year akan ade OPEN OPIS... konsep tetap sama iaitu semua staf kena masak dan bw menu masing2. menu wajib aku every year laksa... tp tahun ni lari tema coz br sgt msk open house TASKA aku dah buat laksa ( coz masa tu semau parents diminta bw juadah memasing) ....
tahun ni aku over sikit semangat nye... coz ade antara bahan mentah yg aku sendiri bukan beli di kedai... he he ape tu... aku plan nak msk rendang udang versi singapore so... kena le ade santan kan.. biasale beli siap je kat market... tp kebetulan sehari sebelum open opis tu aku blk umah opah hb aku kat behrang... ke betulan uamh opah tu serba lengkap.. maklumle opah dah agak berumur tp Alhamdulilah masih sihat dah hampir 90 thn... so dia lak tggl sorang2,.. jd anak2 pastikan kelengkapan kat umah tu sentiasa ade.. senang dia nak msk mkn kan... so dr keje mengopek kelapa smpile ke memerah santan semua aku buat sendiri.... cuma masa mesin kelapa tu opah offer nak buat.. he he agaknye dia takut cucu dia ni termesin sekali tangan ha ha ha.. tp ms tu aku dah berjaya ke mesin 2 biji kelapa dah...

pastu upsi pun ade buat open house raya... so aku & the gang tolong bhgn USIA... bahagian satay... mmg laku giler.. siap ade yg mcm tak penah jumpe satay.... tp yg angin yg ebrtugas ttp maintain org yg sama...

selang sehari taska lak buat .. so asyik mkn free je lah... maleh nak cite dah layan jelah gmbr...


Read more...

entry basi2...

haa ni entry basi lagi.. entry basi ni aku just nak letakkan gmbr-gmbr xtiviti dlm cuti syawal ari tu... ade gmbr si buchuk yg tido di syawal pertama... gambar ketika singgah mkn bersama ipar ku di IRC cafe.. ms tu br blk beraya di kampar umah-umah adik beradik bapa mertua ku... pastu gambar masa gi open house karim corners ...so layanzzzz jelah...







Read more...

entry basi 1

22 October 2009

saje aku tepek tajuk tu so senang cikit.. kan aku agak lama tak update blog.. malas tahap gaban ditambah lak ngan keje-keje opis yang bertambah... syawal baru je melabuhkan tirai.. so sepanjang syawal tu ade le gambar2 yang aku nak kongsi...

kat bwh ni gmbr-gmbr masa buat kek kat umah k anis.. k anis terima tempahan cup cakes dari PEWARIS sempena majlis hari lahir & jamuan raya.. so aku, liana, zura ngan k ina.. pegile tlg jadi bibik he he he... aku ape lagi menggunakan kerastanagn aku utk decorate kek tu.. itupun ngetar gak memula tp jadik gak hasil tunjuk ajar sifu aneez.....




khusyuk giler ... mengetar2 ha ha ha

itu dia bibik bik k anis



abaikan tudung ku yg dah senget tu ye,,,
ni minah pembungkusan ye

Read more...

gambar raya? yilexxxx... yang ada.....

07 October 2009

tgk blog org lain semua havov cite psl raya.. aku lak patutle takde mood nak bercerita .. sebabnye :

  • aku lupe langsung bw balik kamera
  • hb aku pg raya di kat kg behrang.. aku lak kat ipoh.. kira ptg raya br dpt jumpe ( salam raya)
  • tup tup 30/9 tu hb aku eksiden .. motor langgar daa.. kebetulan sgt kat jln yg sama cermin keta pecah ari tu. pobia betoile nak lalu jln tu lagi..
so mmg mood nak bercerita hilang langsung. tp aku anggap ni semua dugaan







p/s ; patut syarikat beras tu kena bg komisyen psl secara tak lgsg terpromote beras jenama tu.. ekceli aku biasa pakai beras lain tp ms nak beli tu abih so aku rembat le beras ni..

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP