akhirnya .. setelah berbulan tak boleh buka blog akibat di'hack'

11 December 2012


banyak cerita nak share.. semangat nak berblog kembali... tiba2 je blog boleh dibuka kembali.. dah frust giler bila buka je add blog ni kuar web lain.. suh member IT tolong check, dia kata dah kena hack.. alternatifnya kena buka blog baru.. terus aku sentap tak mo berblog dah... tapi Alhamdulilah tetiba buka hari ni boleh dah ...so nak cari masa dan idea nak masukkan post2 yang basi tapi tak kira nak share gak.....

Read more...

AMpunkan aku....

02 July 2012

hari ni aku jengah blog yg selalu aku jengah...sebab nya... aku suka hijrah yang dilakukan pemilik blog itu..... tp hari ini... blog nye buat aku menitis air mata dalam tiga keadaan.. mula kerana aku terlalu gembira membaca ... bila di pertengahan post.. air mata menitis lagi kerana aku sedih.. perasaan yg sama yg penah aku rasai... penghabisan post menitis lagi .. kerana dia buat aku terkedu.. penyesalan dalam diri... dia masih mengucapkan syukur walaupun diberi dugaan besar itu.. aku???? bila lalui saat itu.. aku mengeluh... mempertikai kenapa aku diuji begini...  membandingkan diri aku dan org lain... Ya Allah... ampunkan hambaMu ini... patutnya aku bersyukur kerana dipilih untuk menerima ujian Mu..

Buat ina.. pemilik blog .. terima kasih buat aku lebih tabah.. ujian yang aku lalui tidaklah sebesar mana dibandingkan dengan org lain di muka bumi ini....

Read more...

SELAMAT HARI LAHIR SUAMI KUSAYANG

22 June 2012

hari ni 22 Jun 2012 , besday hubby ku... dah tua2 ni dia pun malu nak celebrate.. cukuple belanja dia makan dan beli present simple2... aku doakan hubby aku panjang umur, murah rezeki , bertambah imannya....moga jodoh kami berkekalan dunia akhirat, dikurniakan cahaya mata lagi...


Read more...

aku tak sihat...

02 April 2012

minggu lepas minggu yang menyeksakan... start ahad tengah malam.. perut ku rasa something... tp aku paksa mata tido pikir esok keje... kul 3.. aku terjaga.. terus ke bilik air.. kuar le muntah hijau.. pastu bermulah episod muntah+diarrhea+sakit perut aku...
pagi isnin terus ke pusat kesihatan.. jumpe je Dr terus suh drip air pasal muka aku dah pucat giler,,, ikutkan hari isnin tu ade audit dari JHEK Perak... susahnye hati... nak tak nak demi kesihatan aku drip.. aku bab cucuk jarum mmg takde masalah tapi bila pikir macam mana dengan audit nanti...
dalam kul 10 kawan aku a.k.a presiden kami dtg utk ambik dokumen2 utk audit.. aku mmg tak leh nk diaudit so aku serah dokumen je lah...
sehari duk di wad PK... esok Dr kata maybe semua ok janji on ubat... so selasa aku duk umah rehatkan badan... aku pun rasa ok.. lega rasanye...
so mlm tu tido cam biasa... dalam kul 4 pagi aku terjaga... rupanye kembali muntah, cirit, sakit perut yang menusuk sampai tak leh nak berdiri tegak.. Ya Allah... kenapa ni... aku gagahkan diri ikut zura pegi keje tapi terus ke PK utk rawatan lagi... aku kena drip lagi.. ubat pun kena masuk melalui suntikan... kena suntik tangan, bahu, bontot... abih semua.....sampel darah, air kencing kena amik pasal nak tahu kenapa masih sakit sedangkan ubat aku makan ikut waktu..
aku dapat MC lagi.. khamis pun keadaan masih sama cuma berkurangan sedikit... Jumaat aku gagahkan diri bekerja... cirit dan sakit perut dah ok cuma muntah sikit2 lagi....cuma seminggu ni bubur nasi, roti , biskut dan air suam je jadi hidangan aku..... takut nak makan lagi psl terbayang kesakitan yg aku alami... Ya Allah... aku redha dengan ujian Mu..
So last Dr kata kat aku.. kena rest dan banyakkan minum air .. semua ni terjadi pasal KIDNEY aku STRESS.. dan air dalam badan tak cukup...haaa???? aku bantai nak tergelak... tapi itule punca sampai ada darah dalam kencing aku, ade infenction di perut...so lepas ni kena le rajinkan diri minum air kosong.... nanti kena gi PK lagi bg sample air kencing....

sian buah pinggang aku pun tahu stress he he he :-)




Bila pikir balik ade hikmah bila aku sakit... bila sakit kita akan lagi mengingati Pencipta kita...kita lagi dekat dengan Dia...Ya Allah Ya Tuhanku.. ampunilah dosa hambaMu ini... sesungguhnya Engkau Maha Pengampun Lagi Maha Penyanyang....

Read more...

baru nak terbakar meletup tapi dah ade yang......

14 March 2012


Read more...

tak tahu nak kata apa dah

13 March 2012


 ADAKAH AKU AKAN MELETUP... RASANYA TAK.. YG AKAN MELETUP.. KAMI... KAMI.. BUKAN AKU SAHAJA SEKARANG...

Read more...

aku semakin serasi...

02 March 2012


Alhamdulilah... aku dah makin serasi dengan suasana kerja sekarang.. walaupun yg hampir tidak semesra mana, tapi yang sekeliling cukup mesra membuatkan aku rasa gembira dan seronok bekerja... cuma ade beberapa perkara yang membuatkan aku sedih......... perkara yang tak patut berlaku berleluasa kat sini... macam mana nak buat perubahan .. siapalah aku... cuma mampu beri nasihat secara teguran lawak sesama rakan.. harap diaoarang memahami maksud yang ingin aku sampaikan... mmgle perkara tu nampak kecik dan tak salah pd mereka.... tp impak dan kesan jangka masa panjang atas perbuatan tu yang kita kena fikirkan... aku bukanlah kata diri ini baik... tetapi sekurang-kurangnya kalau tahu benda tu salah aku takkan buat tambahan yang melanggar etika kerja....rakan sekerja kalau terbaca blog aku ni... marilah kita sama-sama muhasabah diri.. ni ingatan untuk diri aku sendiri jugak...

Read more...

AL FATIHAH buat si comel.. FARIZ

24 February 2012



Al Fatihah buat arwah...
tak mampu nak coret ape-ape... sebak... moga ibu bapa arwah diberi kekuatan menghadapi ujian yang sangat berat ni... 

nak tahu lebih lanjut pasal arwah boleh klik sini blog mazidul

Read more...

bukit bendera.... setelah lebih 20 tahun baru ku jejak kembali

14 February 2012

5 feb 2012 ari tu selepas kenduri kawin kami terus jalan-jalan di Penang... tempat utama nak tuju Bukit Bendera... skrg kan train baru .. so nk merasa naik.. dulu last aku pegi masa sekolah rendah... kereta api masa tu yg lama tu.. yg lembab nak mampus tu..... tp yg baru ni mmg selesa dan laju.. so berbaris panjang pun... tak lama dah dpt turn naik train tu... faidhi?? tok sah ckple dia punya teruja.. aku pun sama ha ha ha ha
  
tiket train. murah je 2 hala RM8 dewasa



 view dari atas



 





Read more...

jenguk baby Ayesha... anak eina & ayin

13 February 2012

bercuti panjang aku baru-baru ni... mcm2 hal aku buat... tp entry tu aku hold dulu... aku nak tempek dulu gambar anak eina.. Eina ni budak opis lama aku masa kat BPAQ.. kira dia ni kategori protege aku ha ha ha psl dia pggl aku mentor dia.. he he he

aku gi jenguk ari isnin tu..,.. panjang nama anaknye.. AAS,, yg aku ingat ayesha sofea .. depan aisyhi ke ape tah... he he he yg nyata mmg comel sangat... berat pun leh tahan masa lahir.. 3.45kg...  yang plg menggelikan hati gelagat anak aku le... punye suka.. nak cium le.. nak tangkap gmbr le... yg tak tahan pesanan dia pd baby sambil usap kepla baby.. " nanti dah besar jgn naik moto dgn mat rempit ye... tak baik"  ha ha ha ha .. gile aku ngan eina gelak... harap2 ade rezeki aku nanti... moga2 dia jd abang yg baik yang mampu melindungi adik-adik nya...

 

Read more...

JALAN JALAN BUANG MASA DI FRASER HILL

28 January 2012

ha ha ha tajuk tu khas utk aku.. aku ni kan bukan suka sgt gi tmpt yg feeling ala-ala romantik sejuk... tambah pulak jalan yg begitu menyeksakan mata dan kepala otak aku.. demi hubby tercinta ku turut kan juga.. psl dia mmg suka tempat2 sunyi yang begini...








Read more...

lagi cuti-cuti port dickson

16 January 2012

hari Ahad tu lepas berendam berjam-jam...akhirnya tanpa paksaan hero kecik aku si Faidhi tu kuar dari kolam. senang keje aku nak berkemas untuk check out... lega rasanya... lepas check out tu kami bercadang nak singgah di Muzium Tentera Darat Port Dickson. Dah alang-alang ke PD.. better singgah di tempat yang menarik kan... so kami singgah di muzium tu.. Faidhi sangat teruja bila kat luar je dah nampak helikopter.. kereta kebal... dan mcm2 lagi kenderaan askar kan... masuk adalah PERCUMA... terkejut aku.. jarang ade tempat free kan.. nak kencing pun skrg kena bayar kan...











Read more...

sambungan cuti cuti port dickson

pagi Ahad tu 1 Januari 2012... seawal pukul 8.00 kami dah terjun ke kolam..ikutkan air pancut semua on pukul 9.00 tp maybe sebab dah ade yang terjun.. so awal sistem air tu di 'on' kan.... tgk je on.. aku terus kejut Faidhi tanya nak mandi  dah ke... laju je dia bangun.. terus buka baju tukar baju mandi ha ha ha ha... 
tp aku sound suh dia gosok gigi... makan dulu baru leh mandi.. perut dah kenyang baru leh mandi psl ntah brp jam lak dia nak berendam kang......
hari kedua.. aku dah tak brp nak mandi.. so aku volunteer utk membawa kamera.. leh amik gambar sikit... sebagai kenangan... entah bila pulak nak dtg lagi....

 seawal pagi... air pancut semua belum 'on'...manusia dah ade 2-3 ketoi...






 seriau aku bila tgk gelongsor kuning & biru tu.. hero ekcik aku naik trn sorang2

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP