TAKZIAH...AL FATIHAH

29 June 2009

Takziah buat Ujie dan Azrol... atas pemergian seorang putera yang dinantikan.. aku dapat tahu pun bila baca blod bee..katanye masa arwah berusia 26 hari. rupanye arwah meninggal pukul 12 lebih am.... means mlm sabtu...aku dan liana melawat ujie di hospital slim jumaat tengngahari masa tu arwah sudah berusia 25 hari... walaupun tak dpt melihat arwah dr dekat coz berada di wad NICU mmg tak boleh dilawat kecuali ibubapa bayi...aku hanya dapat bertemu ujie.. nyata dari luahan ujie ape yg dilalui amat perit.. akus empat melihat foto arwah di hp ujie... wajah comel suci Qaid nampak tenang walaupun menanggung kesakitan.. aku dimaklumkan sudah dua hari arwah kena berpuasa... Ya Allah menitis air mata ku....buat ujie... kuatkan semangat.. InsyaAllah ape yang berlaku ade hikmahnye..Buat kengkawan sama-samalah kita sedekah al fatihah buat arwah...

Read more...

HARI BUMI PERINGKAT UPSI 2009

25 June 2009

hari ni ade sambutan hari bumi kat upsi.. tahun ni aku ngan yana gediks2 nak wakil BPAQ.. boss pun bg.. so pepagi td kul 7.30 dah berkumpul kat depan auditorium.. tp lambat gak bertolak dah kul 8 lebih.. tahu takde aku beria2 dtg awal.. ni le janji MELAYU... so kitaorang dihantar ke check point yg sepatutnye.. CHECK POINT 10.. bila tiba je kitaorang diarahkan turn.. (dah mcm kena halau psl tak byr tambang je).. pelik gak tmpt yg kitaorang turun tu takde tanda ape2. rupanye2 AJK lmbt dtg... dah tg dlm 15 min br AJK smpi bw payung ngan bekalan breakfast roti ngan mineral... iskh tak tahan .. aku dahle biasa heavy breakfast.. yg plg bengang rupanye tmpt kitaoarang turn tu salah.. so kena menapak beramai-ramai ke tmpt yg betoi.. eee kalau jumpe mamat yg arah drebar tu supaya trnkan kitaorang tu.. mau aku cekik2 dia...

ni posing sementara tg bas bertolak


ape yg ko nak ckp azura ???


semua peserta hari bumi upsi kena pakai reben ni..

posing mangsa-mangsa yang dihalau turun bas.. hu hu hu

haa.. tu le semua aksi kitaorang sementara menunggu peserta larian tu tiba.. dlm 9.40 am br smpi... dgn membawa banner dan sepanduk... ( gmbr aku masa tu takde coz tak sempat nak bg kamera kat kameraman tu... rugi2 aku siap lari pgg banner bersama dato vc lak tu... takpe nanti aku minta kat shida ye.. boleh ye shida ... ) shida tu camerawoman dari dept PTPM...

bila sampai je kat tapak kampus upsi (proton city) tu... kitaorang duk dulu sambil mendengar ucapan dato vc.. pastu mula le aktivit menanam pokok.. Arghhhhhh tertipu sungguh.. ingatkan tanam beramai-ramai seperti yang dimaklumkan. rupanye BPAQ dpt 3 pokok... dahle 3 org je ade termasuk dr husni... hu hu maknane satu pokok sorang.. aku ni dahle tak penah nak menanam pokok pasal tangan aku ni panas.. aku kalau petik daun kari org pun... 2-3 hari lepas tu okok tu sure layu mati.... tp takkan nak bg alasan tu pulak kan.. so aku dgn gigih menanam.. ape nak jadi jadile... Harap2 hiduple pokok aku tu... pokok aku no 88.. harap maklum ye..
sambil menanam sempat gak berposing... he he... dlm kul 11.30 tengahari semau dah setel... aku balik umah dulu coz nak mandi tukar baju.. taks anggup nak masuk opis dgn badan yg lenjun dan berbau he he he....


Read more...

SELAMAT BERBUKA PUASA (1 REJAB)

24 June 2009

Alhamdulilah dapat gak berpuasa sunat 1 Rejab. Memula cadangnye nak beli je lauk untuk berbuka memandangkan zura kata dia balik lambat.. tup tup dah berubah lak fikiran aku nie.. duk teringin nak makan ayam goreng tepung... tiba-tiba liana lak ty ngape tak buat je ayam lemon.. aa betoi gak kan.. so blk je keje ingat nak ke kedai beli ape yg patut.. tapi tak dpt hujan selebat-lebatnye... tp menu tu tetap diteruskan hasil dr bahan mentah yang ade dekat umah dan liana lak bg bahan2 yg aku takde...

Sampai umah pun dah hampir kul 6.20, so aku terus mandi dulu. lepas solat brle operasi bermula.. sib baik dlm kul 7.05 dah setel masak... hu hu tunggu waktu berbuka jelah... perut pun dah menyanyi..... azan je.. berbuka puasale aku dan azura dgn menu yg ala kadar tetapi cukup mengenyangkan....

Read more...

SELAMAT HARI LAHIR HUBBY KUCAYANG

23 June 2009


Semalam 22 Jun besday hubby kucayang. Tahun ni time besday hubby aku tak dapat wish depan2 coz hari isnin kan. hb kat ipoh aku kat tg malim.. tapi subuh2 aku dah sms wish. masuk opis baru aku call. tp mlm tu sempat gak aku merajuk ngan hb. ngade2 je nak merajuk tp benda kecik je.. hb aku belanja kengkawan makan western food, aku jeles lak. he he. so hb janji nanti aku blk ipoh dia bw aku ngan faidhi makan kat tempat tu gak.. thn ni aku tak sempat lagi nak beli present utk hb. idea pun belum ade.. he he.. tunggule ape terlintas nak beli nanti... cuma yang aku nak hb tahu :

  • aku sayang sgt kat dia
  • tima kasih sebab sabar dengan segala karenah sayang yg kadangkala mencapai tahap maksima kesabaran
  • moga jodoh kita kekal bahagia dunia akhirat
  • he he tima kasih sebab paham.. "PAYUNG ROSAK LE ABG, KITA GI NG KAMARUDDIN YE..." (sesape yg faham... fahamle ayat ni)

Read more...

NAIK KOMUTER a.k.a TRAIN??

22 June 2009

sabtu lepas sebelum gi pasar lambak saje singgah di stesen komuter tg malim.. plan saje nak bw faidhi merasa naik train... so naik gi KKB je .. nak ke rawang dah petang.. abih hati si Faidhi dapat naik train buat kali pertama... tak henti-henti dia bercakap... tp best gak naik train ni... brle aku nampak yg tersorok kat belakang. selalu kan naik keta ikut jln depan je...

abih hati
pengantin sedih... menanggung rindu...

Read more...

SELAMAT HARI BAPA

19 June 2009

semalam ambik Faidhi dr taska.. tup tup dia tunjuk sesuatu... rupa-rupanye kad hari bapa.. nak bg kat ayah... tp tunggu weekends le baru ayah leh tengok... tentu ayah suka sgt... cantik anak ayah buat

Read more...

JUMAAT YANG LAPO.....

jumaat lunch kat lama... so sempatle aku, zura ngan liana makan kat dapur siam.. sesape yg duk tg malim leh makan kat ctu coz TOMYAM dia mmg layanzzz.. sehingga menjilat jari...

SEBELUM



SELEPAS


ni lak gambar aku ngan yana lunch kat situ gak tp berdua je.. azura ngah cuti honeymoon...

Read more...

Yeah!Yeah! aku dah dapat....

18 June 2009

ape yg aku dapat? he he aku dah dpt mini laptop yg aku nak tu...

Read more...

layan tag

11 June 2009

soalan tagged simple tapi rasa panjang lebar jawapannnye.. so layanzzz...

CERITA BAGAIMANA KEKASIH, TUNANG, ATAU SUAMI KAMU MELAMAR...


he he payah gak coz sblm lamaran hb ade lamaran lain.. tp lamaran hanya sekali diterima iaitu dr tunang a.k.a hubby aku FARIZAL HAMID... so cite psl lamaran HB ye... pastu tambah sikit2 cite pengenalan hingga ke lamaran...

aku kenal hb secara kebetulan .. masa tu ngah lepak ngan member baik aku Sha.. mmg bila lepak ni selalu je ade mamat yg dtg singgah kacau... he he.. tp aku ngan sha ni jahat sikit.. tgk rupa.. kalau leh tahan kitaoarang senyum le sikit tp bukan LAYAN ye... masih ade keegoan seoarang wanita ye he he (kira mesti le jual mahal sikit) tp kalau muka pecah umah jgn kan nak layan.. biasanye kitaorang angkat kaki terus blah...

so satu mlm tu ade le 3-4 org mamat ni duk jauh gak dr kitaorang.. pastu ade yg tegur cam biasa.. tetiba hb ( masa tu dia br botakkan kepala coz rupanye dia nazar kalau jumpe motor virago dia yg hilang, dia nak botakkan kepala.. so dia ngah happy le coz dah jumpe balik) dia tegur ty nama.. tp aku bo layan je... ntah mlm tu mmg takde mood.. tetiba last bila hb ngan kengkawan nak blah.. dia sempat minta no hp.. tp aku tak bg.. siap kata takde hp.. tup2 hp aku bunyi mak call suh balik ...( kes tipu tak jadi) ... so hb kata takpelah tak sudi... jd dia sebut no hp dia kalau aku ade hati nak call katanye.... cite ttg dia dan aku leh baca kat c
ni dan cni gak

lepas seminggu aku tergerak gak nak call dia .. nasib baik no hp yg aku main ingat-ingat tu betoi... so calling2 pastu lost contact... rasanye dekat 2 thn gak.. tetiba satu hari tu dia call... kitaoarang start rapat tp masih tak declare... sehingga le satu hari tu dia kata dia nak jumpe parents aku.... bila dia jumpe abah... lepas dah sembang2.. ayat dia yg aku ingat ialah : " saya sebenarnye nak bgth pakcik ni.. saya mmg sukakan anak pakcik... saya bukan suka-suka nak bw dia keluar.. tp saya cuma nak bgth saya betul-betul SAYANGKAN dia.. saya tak kisah bila pakcik nak lepaskan dia.. sebab saya tahu dia muda lagi... saya boleh tunggu.." korang tahu ape reaksi aku... terkejut beruk le.. coz dekat aku sendiri dia tak penah kata SUKA apatah lagi SAYANG tup-tup depan bapak aku dia leh jd gentle giler... parents aku lak agaknye nampak keikhlasan dia terus suh dia bincang ngan family dia bila nak meminang he he.. ikutkan masa tu mak dah penah ckp kat aku kalau org minang pun dlm umur aku 25 br dia leh bg kot... tu psl yg sblm hb risik2 kat dia .. dia reject siap2..
itule permulaannye... so alam percintaan kami mula masa bertunang.. so bertunang lama sikit coz nak kenal hati budi dulu... bertuang dlm setahun setengah baru kitaoarng dinikahkan... tunang pada 6 april 2002, nikah 26 september 2003, 27 september 2003 kenduri belah aku, 28 september 2003 sebelah hb lak.. itule citenyer.. simple kan...

nanti aku tempek gmbr kenangan masa br duk nak kawan.. tunang, kahwin ye..

AKU NAK TAG :
- Queen Aneez
- umitaufiq
-zurakasih
- k'meg

Read more...

SELAMAT HARI LAHIR ABAH

09 June 2009

1 jun 2009 ari tu genap usia abah yg ke 57 ( moga panjang umur dan murah rezeki leh cepat gi mekah buat haji, amin...) tp kalau ikut ic baru 56.. biasale org dulu-dulu lambat daftar... so kebetulan mg lepas mak, abah ngan pali dtg tg malim coz ingatkan hb aku tak dtg.. jd mak tak nak faidhi sunyi ( maklumle cucu kesayangan) rupanye ayah faidhi dtg gak mlm tu smpi lebih kurang pukul 2am.. semua dah tido masa tu.. so mlm minggu tu mak ajak makan luar coz nak belanja sempena besday abah... kat tg malim ni takde choice sgt so plan ke dusun bay je.. kat bwh ni ade le sikit-sikit gambar yg aku snap

p





Read more...

tagged dr mcna

award dan tag ni aku dapat dr mcna (ina ict).. 5 fakta menarik pemberi award nie :

1) ekceli aku panggil dia ina ict.. coz dia keje dept tu kat upsi ni
2) aku kenal masa dia anak dara... sekarang dah ade anak sorang irfan yg mata bulat
he he
3) hb dia pun keje upsi
4) ina ni aku kenal coz ms mula nak minta tlg psl sistem kew kat upsi.. masa tu
pakai intac kot... sekarang dah guna myfis
5) orgnye cukup senang minta tlg bab it ni.. call je tak yah susah2.. kekadang ade
gak yg jenis minat tlg sikit sgt tp semau nak ade hitam putih... tp ina ni tak..
dia tlg je kalau dia free and dia leh tlg

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yang seterusnya

1) aku isteri kepada Farizal dan ibu kepada seorang hero 'Faidhi'
2) berjinak dgn dunia blog baru gak dalam tahun 2006
3) aku suka memasak tetapi masakan jenis melayu hu hu means bukan buat cakes atau cookies ke.. itu sekali sekala je.... selalunye kat uamh pantang ade masa aku suka masak.. smpi hb aku ckp 'sayang ni kejap2 masak. ketat dah perut abg' he he.. tambah kalau aku tension aku lagi suka masak..
4) aku kalau org tengok kecik je tp aku GARANG... walaupun aku manjakan Faidhi tp kalau dia degil kena gak piat he he tp bukanle dera
5) aku suka tgk cite BOLLYWOOD he he...
6) dah nak masuk 6 thn aku ngan hb duk asing... weekend baru jumpa... kalau kira masa tunang dah 7 thn lebih le...
7) tahun ni hb plan cari jalan supaya leh duk sekali... dia dah tension nanggung rindu kat anak dia tu
8) aku ni KERASTANGAN so jgn haraple nak tgk aku decorate ape-ape... aku suka keje kaum adam... cam bertukang.. tukar lampu ke.. repair ape2 ke.. kalau kat umah ape2 yg rosak aku le "minahgyver" nye
9) yg bangga sikit.. aku ni buat ape pun mesti aku usaha selagi boleh... means kalau bg ape2 job kat aku... selagi aku leh pikir nak setelkan aku akan buat
10) aku penah jd minah rempit satu masa dulu he he... tp taubat dah.. aku sayang nyawa aku.. yg plg nyata time tu aku leh pikir yg AKU SAYANG EMAK ABAH AKU....

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan desribe tentang mereka
-
aku tak tahu nak tag sape.. so sape nak ambikle...

Read more...

tagged oleh bee

04 June 2009

Rules:
Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.
Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do.
The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.



1. He's sitting in front on the TV, what is on the screen...
sure le 800> chanel sport tp kalau kul 8 pm tu layan berita wajib…

2. You're out to eat, what kind of dressing does he get on his salad..??
dia tak kisah.. balun je

3. what's one food he doesn't like???
asam pedas… dia takkan sentuh apatah lagi nak jamah…

4. You go out to eat and have a drink..what does he order??
.air buah… tembikai ke nenas

5. Where did he go to high school..??
ACS Ipoh pastu kolej

6. What size shoes he wear..??
.....7 atau 8..ikut brand.. tp area tu le .. tak kurang 7… tak lebih 8

7. if he was to collect anything, what would it be???
majalah big bikes… dia antu motor besar.. dulua de sebijik tp dah jual… br pasang angan2 nak sambar lain

8. What would this person eat every day if he could??
.....BEEF BURGER MC'D

9. What is his favourite cereal???
dia tak layan… tapi kalau ade dia balun je

10. what would he never wear??
.....sesuatu bercorak perempuan cth berbunga2, berwarna warni dan terang menyala...

11. What is his favourite sports team..??
bola… Malaysia ni PERAK le… kalau dunia punye BRAZIL

12. Who did he vote for???
ngundi hanya untuk pilihan raya he he

13. who is his best friend??
yg betoi rapat ms kecik smpi skrg zamani duk slim… tp yg duk ipoh Wan


14. what is something you do that he wishes u wouldn't do?
bebel tak tentu pasal tapi kalau aku tak bebel dia risau gak takut aku tak sihat katanye…
lagi satu dia atk suka aku dressing beropol-ropol means baju aku jgn harap renda-renda… dr kenal smpi skrg dia prefer aku pakai jeans ngan t-shirt tp brand .. no ciplak-ciplak.. kualiti penting katanye


15. what is his heritage??
.....melayu

16. what is his favourite colour??
kelabu, hitam , putih.. kadang-kadang warna garang

17. what is his habit??
.suka cari benang utk cuci gigi lepas mkn ( takuta de sisia melekat) so aku beliakn dia tali fros yg kat Watson tu

18. what is he proud of??
dia pecinta setia.. walaupun JARANG sangat puji aku tp kalau sekali puji tu sure ikhlas

19. Do u think he will read this..???
mungkin coz skrg dia dah mula layan in


20. tagged another person

- queen aneez

- umitaufiq

- kasih azura.. ( baru dpt hubby kan)

-

Read more...

SELAMAT PENGANTIN BARU ZUERA....

01 June 2009

Semalam 31/5/2009 berlangsungle majlis persandingan best friend aku... NOR AZURA & SAIFUL WIZANI.... hari sabtu lepas asar berlangsung majlis akad nikah nyer.. Alhamdulilah dengan sekali lafaz zuera sah bergelar isteri sepoi.. hu hu moga jodoh kekal bahagian dunia akhirat.... so dua hari tu aku berkampung kat Sg Besar.. Of coz le nak menyibuk kat kenduri... okeyle kita layan gambar... tapi atas pemintaan azura tak byk aku leh tepek..



Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP