my new mykad

28 February 2011

hu hu aku br je amik mykad... tukar baru.. aku punye dah ketinggalan zaman... aku buat masa awal-awal mykad diperkenalkan.. masa tu ape tu takde. means mykad tu kosong.. means takde tounch n go, takde chip yg 64k tu... sebab utama aku tukar gak psl gmbr dlm tu gambar zaman anak dara.. zaman tak bertudung he he he


p/s : bentuk muka yg sudah tidak stabil... bujur ke bulat .... huwaaaaaaaaaaaaaaa

Read more...

seperti dijanjikan

24 February 2011


inile si comel adik Taufiq...

Read more...

baby girl dah muncul

22 February 2011


hari ni 22 februari 2011, kawan baik aku liana dah selamat melahirkan bayi perempuan secara normal di Hospital Selayang .. lebih kurang jam 3.40 +- tadi... buat masa ni belum lagi dpt bercakap dgn dia. cuma ber sms dengan suami dia... so dpt je gmbr baby aku akan update di blog ni....

Read more...

syahdunye....

21 February 2011



gambar ni aku search kat goggle je


mg lepas.. tak salah aku hari khamis.. lepas balik keje.. aku terus bermandi peluh.. kutip semua daun2 pisang utk masuk dlm beg sampah... aku upah org tebang pokok pisang kat laman kecik umah tu... tgk2 dlm 13 pokok.. cepat betoi membiak pisang ni.. so kenale terbang psl dah menjulur masuk bumbung, masuk tingkap...

abih je aku terus terduduk penat.. naik semput... Faidhi yg duk khusyuk tgk kartun tetiba pandang aku

faidhi : ibu ngape?

aku ; ibu penatle...

faidhi : tu le ibu suka buat keje banyak2.. tu le ibu penat... ( sengih-sengih dia)

aku : faidhi..... kalau ibu mati , faidhi sedih tak? ( tetiba je ayat ni kuar dr mulut aku)

denagn tak semena-mena .. dia larik kat aku.. smbil nangis

Faidhi : ibu jgnle mati... Ad sedih... nanti ibu masuk tanah... nanti Ad tggl ngan ayah.. sape nak antar Ad sekolah.... (dan mcm2 lagi dia ckp)

time ni ku dah sebak sgt... terus aku berdoa .. "YA ALLAH YA TUHANKU... PANJANG UMURKU, KURNIAKAN AKU KESIHATAN YANG BAIK.. AGAR AKU BOLEH MEMBIMBING DAN MELIHAT ANAK AKU MEMBESAR JD INSAN YANG SOLEH & BERJAYA"

Read more...

cuti CNY............

18 February 2011



hu hu jangan tak tahu.... CNY tu aku cuti direct seminggu...plan nak bercuti ke satu tempat tu terpaksa dicancel atas sebab2 yg tak leh nak elak... so just lepak kat umah mak bapak aku & hubby kat ipoh... x last jumaat tu tetiba hubby ajak gi penang.. tp bkn naik keta... hubyy ajak naik pengangkutan awam.. tujuan??? nak bg pengalaman utk hero kecik tu Faidhi...

so perjalanan bermula dari stesen KTM Ipoh menuju ke Butterworth... dari 6 petang sampai Butterworth dalm 10.30 mlm.. kemudian jalan kaki menuju ke jeti utk naik feri ke seberang ( first time aku jadi pejalan kaki maik feri ni, selalu akn naik keta je atas feri ni ), sampai kat sana sepupu hubby amik.. kat sana tido umak makcik hubby di Bayan Lepas... esok perjalanan balik ke Ipoh naik bas pulak... jem toksah ckp... letih yg amat............... tp seronok... yang paling geli hati... sampai je Ipoh... Faidhi ckp " ayah.... kita belum naik lori je kan ?" terus aku ngan hubby tercengang... ha ha ha ha .. mana lak aku nak cari lori bg dia naik ni... haaa ade kawan hubby di Ipoh... nanti ye Faidhi kita naik...




Read more...

hari terbuka kolej

3 februari aritu, student upsi ni buat hari terbuka kolej.. mcm-mcm aktiviti diaorang adakan....salah satunye pertandingan mewarna & bayi comel.. so kebetulan kali ni Faidhi duk ajak aku..... dia nak join... so dah alang-alang zura pun ajak psl dia nak joinkan Fifi untuk pertandingan bayi comel...



Read more...

e place... isi perut baru....

16 February 2011

akhir-akhir ni aku susah nk update blog.. puncanye pc aku bingung... tak leh nak log in.. jgnkan log in nak search ape2 pun tak leh.. dah jenuh kodek sana sini..ni mengupdate pun atas ehsan liana bg pinajm jap pc dia.. ha ha ha tapi insyaAllah ptg ni ok kot pc aku...


skrg ni ade tmpt baru yg leh aku lepak utk lunch... e palce adik berasik easy cafe... setakat ni dah 4 kali aku... makan, harga & service setakat ni ok.. so layan jelah gmbr gedik kami bertiga ye.. gmbr kali pertama pegi, kali kedua, kali ke 3 aku nagn zura je.. & kali ke 4 takde gmbr psl aku bw parents aku... kang depa kata anak depa ni dah takde keje.. mkn pun nak snap...

p/s: duk sibuk snap gmbr sendiri .. so gmbr kedai tu aku amik dr blog k anis.... k anis minta izin ye.. cilok satu gmbr....



Read more...

tangisan homework pertama

14 February 2011

dah mula tadika ni.. means dah mula ade kerja sekolah yang perlu disiapakan di rumah... hu hu baru aku rasa mcm mana nak didik anak belajar... bayangkan first keje sekolah dah menitikkan air mata.. bukan dia tapi aku.. ha ha ha ibu yang emosi lebih... dialog nye lebih kurang camni... masa kejadian awal sesi atdika bulan januari he he he

aku : Faidhi buat keje nak... keje sekolah kan cikgu ade bagi kan?

hero : ermm tak nak... ad tak pandai...

aku; iskh tak baik ckp tak pandai... ad kan pandai??


hero : tak nak.............................. ( ni kes duk layan kartun )


aku ; tak nak buat keje sekolah.. takde kartun dah... ibu tutup tv...


hero : ibu ni.............. ( merungut sambil ambik pensel dan kertas keje sekolah)


aku : buat dulu dah siap ibu buka kartun balik...

dia buat tp sambil membebel... yang aku geram dia leh conteng2.. aku pun ape lagi.. naik angin .. aku siap suh dia berenti dr menulis... pastu aku duk diam... masa ni aku dah menangis.. menitik air mata.. tahle aku rasa sedih sgt.. tetiba dia nmpk aku nangis,,,

hero : ngape ibu nangis... org besar tak leh nangis,,, org kecik cam Ad je leh nangis... ibu ni.. ( masa ni dia pun dah start nak nangis)

aku ; ibu sedih sgt, Ad tak mo dgr ckp ibu.. ibu tak nak kwn Ad... Ad buatle ape Ad suka... tak yah dah buat keje... cikgu marah Ad jawab sendiri tau...


hero : ibu... jgnle nangis... Ad nak kawan ngan ibu.... Ad buat .. Ad buat...


tgk2 cepat je dia menulis ... dan siap... rupanye berhasil air mata aku ha ha ha... tp mmg sedih giler time tu.. tp lepas kejadian tu.. stp kalia d ekeje sekoalh mmg dia dgn suka buat.. tak payah disuruh @ dipaksa... keje sekolah cikgu beri stp jumaat kena hantar selewatnya jumaat depan psl ade keje sekolah baru.. tp jumaat mlm dia akan mula buat.. so stp isnin dah leh hantar... moga-moga berterusan sikap dia ni...

tp satu yang aku belajar... jgn paksa dia... jgn marah @ tinggikan suara... kalau nak suruh dia buat sesuatu.. kalau aku buat tak tahu and bo.. layan dia.. dia sendiri akan tahu yang aku marah so dia sendiri akan buat tanpa disuruh

first homework yang buat aku menangis

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP