CONTEST.... pelik tapi itulah kebenarannya....

30 April 2010

STICKY MODE


CONTEST " PELIK TAPI ITULE KEBENARANNYA"

hu hu kali ni madam lieza a.k.a aku sendiri le tu nak buat contest.... motif contest : saje suka-suka.. lgpun aku ni suka beli perfume tp tak suka body lotion .. so aku guna perfume & body wash je.. so selalunyer body lotion tu smpi naik expired tak dipakai.. last2 buang... so aku pikir baik aku bg sesape kan....

syarat-syarat contest ni mudah je...


  • Letakkan gambar kasut ni di post entry anda psl contest ni....
  • WAJIB menjadi follower riezalieza.blogspot.com & masukkan dalam bloglist anda.
  • Hanya seoarang pemenang dipilih... pemenang akan dipilih leh juri yg dilantik... ehem.. ehem...
  • Jangan lupa tinggal comment anda bersama link entry anda. Kalau tak kang.. camner aku nak jejak korang
  • Tarikh tutup 30 April 2010 @ 12AM.
cara - caranyer...
  • ceritakan ( jgn panjang sgt jgn pendek sgt) tabiat anda yg pelik.. yg anda rasa unik ..
  • letak satu gambar yg "related" dengan tabiat anda.
  • biar honest ye means tu tabiat betoi bukan direka....
  • contoh: ( ni tabiat aku... yg nyata bukan rekaan)
aku ni ade tabiat yg pelik bagi aku.. aku selalu hilang sebelah kasut .. tahu kenapa?? coz aku selalu naik kereta sebelah kaki masuk kereta ..sebelah kaki lagi bila dah tanggal kasut baru aku langkah naik kereta balik(tanpa aku sedari)... minggu ni je aku dah hilang 2 kasut dr 2 pasang yg berlainan... satu hilang di pekan tg malim... satu lagi aku rasa kat parking keta... tabiat ni dah lama dari kecik... kejadian first masa aku berumur 12 thn rasanyer.. aku & family hadiri kenduri.. bila abih kenduri singgah supermarket.. bila nak turun aku perasan kasut aku takde sebelah je... jenuh le semua nonggeng cari konon ade bawah seat depan kan... bila tak jumpe bapak aku cadang suh patah balik umah kenduri tmpt bapak aku park tu... smpi je.. mmg betoi kasut tu ( sebelah je ) betoi2 ade kat "BEKAS" pintu kereta tmpt aku langkah masuk keta... hu hu malunyer... dan kejadian seumpama itu masih berulang sehingga ke hari ini..... aku tak tahu camner nak buat lagi....


dan hadiahnyer .............
PARIS HILTON BODY LOTION 90ml ( ni ori punye ) tp tanpa box tau...



Read more...

dia datang lagi... abihle mata ku

dia datang lagi.. ape yang datang???

jeng
jeng
jeng

*
*
*
*
*
*
*

*


inile yang nak datang yang buat aku laki bini akan berjaga ... ha ha ha..
sib baik thn ni world cup belum pregnant coz masa 2006 aku ngah pregnant, habis je world cup sampai aku bleeding.. dr scan dr siap sound dr kata ni mesti kes asyik tgk bola pasal masa scan anak aku duk beria tendang...
masa tahun 2002 tak yah berjaga coz masa tu kan buat kat korea/japan so masa lebih kurang .. jadi games ade yg waktu petang le..awal malam le
tahun ni macam mana pulak???


Read more...

MENU HARI MINGGU...

29 April 2010

he he dah basi dah cite ni.. tapi tak kira nak tempek gak.. ekceli kali ni bukan sindrom "M" yang melanda.. tp aku bizi tahap gaban kat opis.. so tak sempat nak update blog.. ari ni curi sikit masa tak kira aku nak update gak .. tp tak tahu nk cite ape pun psl mg lepas tak ke mana pun.. so tempek jelah lauk ahad ari tu...


abaikan rupa balutan nasi lemak tu ye...




ni le menu breakfast... hubby ku ni kalau nasi lemak nak yg style kg.. kena balut daun pisang, tak nak sambal selain ikan bilis... tgk telur pun rebus je...



ni menu lunch ..LAKSA.... idakle masak nasi pasal pagi dah bedal nasi lemak kan

he he menu malam.. dah malas kan.. buat je nasi goreng

Read more...

jengah NUR SORFINA AFZA

14 April 2010

sabtu lepas.. aku baru berpeluang gi tgk anak zura kat sg besar.. coz mg lepas kan abg aku kahwin.. camner nak gi jengah kan..... tp smpi pun dah petang coz hubby kena stay keje smpi kul 3 pm.... he he kecik je rupanye baby fifi ni... rasa cam besar lagi faidhi ms lahir wlpn tak cukup bulan .. psl faidhi kepala besar.. baby fifi ni kecik je kepalanyer.. gegirl kan.. biarle kepala kecik br cantik... hu hu rupanye baby fifi ni syok je lena dlm pangkuan aku.. pastu letak atas riba lagi dia nyenyak.... letak je kat tilam kejap je mata dia dah bulat balik.. iskh iskh.....iskh ni buat lagi taks abar nak dpt ahli baru ni... Ya Allah Ya Tuhanku.. moga ader ezeki aku nanti...





Read more...

berdosanye rasa....

13 April 2010


hu hu tadi call mak... coz hp abah tak berjawab....
bla... bla..bla... borak ngan mak ( sambil mendengar irama ketuk kuali) coz mak aku kan meniaga kedai makan... so dia ngah masak le.. anak nyer sibuk kacau....
tetiba mak ckp.. rupanye abah ade kecik hati ngan aku... abah ingat aku marah kat dia.. sedangkan ms kejadian tu ( sabtu lepas) aku betoi2 takde niat pun.. saje nak usik abah & emak...
lepas tu aku ckple ngan abah.. minta maaf .. terus aku nangis.. abah lak susah hati psl aku smpi nangis.. he he sensitif giler aku ni kalau masuk bab abah ni... psl aku mmg manja ngan abah... kemahuan aku dr kecik leh kata semua abah turutkan.. so kalau aku buat silap sikit.. abah cepat terasa... nasib baik le abah dah maafkan td.. hu hu lega rasanyer.. sabtu ni abah datang umah.. coz ade family gathering kat umah maksu aku di Klang....

Read more...

IKAN KELI...

12 April 2010


he he apsal tajuk aku kali ni berkisar ikan keli lak??? jeng jeng jeng
sebenarnye saje aku nak berkongsi info yang aku dpt bila aku baca suratkhabar berita minggu semalam... info yang aku rasa baguih untuk semua tahu ekspecially umat Islam kan... info ni dia bgth cara-cara kita nak kenalpasti antara ikan keli yg diternak di beri makan benda halal @ haram.. ( kan kita penah dengar kes ikan keli diberi makan babi utk bagi ikan tu cepat besar) meh kita kongsi info nie...

IKAN KELI YG MAKAN BAHAN HARAM

  • Kepala berbentuk "V"
  • Bentuk badan bentuk torpedo.
  • Badan berwarna hiatm berkilat.
  • Bahagian bawah badan berwarna putih melepak.
  • Bahagian antara bawah kepala dan badan berwarna kuning.
  • Bila digoreng meletup-letup kerana banyak lemak.
IKAN KELI YG MAKAN BAHAN HALAL
  • Kepala berbentuk "U".
  • Bentuk badan tirus.
  • Berwarna hitam kelabu dan tidak berkilat.
  • Bahagian bawah badan berwarna putih kelabu.
  • Tiada warna kuning kelihatan di bahagian antara bawah kepala dan badan,
  • Digoreng tidak meletup. ( aku rasa kalau meletup pun sikit-sikit cam goreng ikan biasa tu )

Read more...

zoo negara

07 April 2010

ni cite bulan mac ari tu.. tak tahu ke mana bila cuti hujung minggu kan... so aku ajakle hubby gi zoo negara bw faidhi .. lgpun dia dah pandai leh kenal haiwan-haiwan.. so tu yg teringin nak bw dia ke sana.... tp pg pun dah kategori terlewat so terlepas le tgk show.. takpelah janji dpt isi cuti hujung minggu kan.....








Read more...

kenduri kawin... 3 & 4 april 2010

06 April 2010

letih giler tp seronok sangat coz baru selesai kenduri kahwin abg aku pali... ni kenduri kahwin terakhir dalam family aku.. lega mak dan abah coz semua anak-anak dah kawin.. yang lagi best kenduri kali ni masih masak sendiri means tak ambik catering.... gotong-royong sedara-sedara... penah tok sah ckple tp pueh hati sesangat... psl...

  • org ramai giler... maklumle kenduri akhir dah....
  • semua sedara-mara dtg....
  • lauk takde yg bazir coz semua habis... sampai kan tak dapat langsung nak bungkus utk sedara @ nak bg robongan pengantin pompuan.... jgnkan lauk... gift yg bg semua jemputan pun licin.... so buat kengkawan opis maaf sesangat coz x dpt nak bg....
tapi yg paling best.. macam2 org yg dtg smpi sekali tu semua org tertengok2.... tahu psl ape??? cina ikan yang kat pasar dtg .. diaorang dtg lepas meniaga so paham2 le dtg ade yg pakai terompah siap kaki tu balut plastik.. he he he... seronok psl itu menunjukkan mak abah byk kenalan tak kira bangsa , tak kira siapa...semua sama kan.... malam tu takde le acara gilang-gemilang psl belah lelaki kan... lagipun sedara semau dah pakat balik psl esoknye isnin keje, anak sekolah le... so mlm tu acara buka hadiah sendiri je... ha ha ha ha.. aku doakan jodoh abang aku & nana kekal bahagia dunia akhirat......





Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP