GoOd NeWs!!! HaPpY nEwS!!!!

21 February 2008

First sekali , congrats pada member opis aku yg juga best friend aku kat UPSI ni Yana coz dah dpt good news. InsyaAllah yana akan sambut kehadiran org baru Okt 2008. Aku tahu camner dia gembira maklumlah dah setahun dia mendirikan rumahtangga sure perlukan org baru untuk menceriakan lagi hidup berumahtangga ni. Aku dulu pun mmg happy giler ms tahu aku dah berbadan dua. Aku dulu pun lama gak baru nak dapat. Sampai dah naik muak +menyampah dgr org ty Dah ade ke? Ngape takde lagi? Lambat le? Bla.. bla..

Tu pasal aku plg tak suka bila org suka ty soalan camtu berulang kali. For sure la kan kalau org baru kahwin kita akan ty ade berita baik ke? Tapi kalau kita dah tgk dalam beberapa jangka masa masih takde,, so jgnle gatal nak ty lagi. Mungkin soalan yg biasa bg kita tu merupakan soalan yg plg sensitif buat diorang. Coz aku salah seorang yg penah laluinye dulu. Sampai satu tahap aku maleh nak hadiri kenduri (yang melibatkan perjumpaan sedara-mara, kengkawan lama) fasal takde soalan lain yg nak ditanya. Tambahan lagi nanti ade gak yg bermulut pedas yang tak reti nak cover mulut siap sindir2. Yang pasti kita kena tahu semua tu ketentuan-Nya. So kita jgnle pandai2 nak kata itule.. inile.. dr kita duk ckp itu ini.. baik kita doakan atau kurang-kurang bgle kata-kata semangat@dorongan atau bagile ikhtiar ape2 yg kita tahu.

Tapi dunia skrg ni pelik gak, dalam org bersusah payah berusaha nak meramaikan umat Nabi Muhammad SAW, ade gak yg bodoh nak mamposs senang2 je buang anak, dera anak le,.. ni semua keje manusia tak bertamadun. Sedangkan haiwan pun tahu sayangkan anak & lindungi anak. Kadang-kadang aku menitik air mata bila tgk berita yg siarkan gmbr 2 bayi terbuang. Kejam betul rasanye. Agaknye ape yg diaorang fikir masa nak buang tu. Mesti fik ir nak lepaskan diri. Tp kena ingat lepas di dunia, di akhirat???? Sendiri mahu ingat....

p/s : Yana ko pasti comel dgn perut ke depan tu... mcm aku dulu... (perasan jap...wakaka...)

Read more...

PuAsA gAnTi.. Ops!!!!!shhhhhhh!!!!!

19 February 2008

Lain mcm lak tajuk kali ni. Smlm aku & zu puasa, biasale bg menggantikan puasa ramadhan lepas yg terpaksa ditinggalkan atas sebab-sebab yang tak dpt dielakkan.. he he he..ramadhan tahun ini akan disambut awal september ( InsyaAllah) so kenale ganti cepat-cepat takut kelam kabut di saat-saat akhir nanti. so kat bwh ni adele aku letakkan gmbr-gmbr menu berbuka semalam.


udang masak sweet sour

sawi rebus telur

ayam goreng tepung
masak lemak labu

pas masak untuk berbuka tengok baru pukul 7.oopm so sempatle aku buat kek batik (biskut merry) boleh bw ke opis.
kek batik

so.. lepas berbuka.. solat.. basuh kain... rasa cam teringin lagi nak kudap-kudap so aku masak lak mee bandung. ekceli aku msk lebih nak bg kat jiran sebelah. lupe lak nak snap gambornye.. so aku sempat snap gambo mee bandung yg aku buat lebih sikit lagi untuk Faidhi.


mee bandung khas buat Faidhi

kek batik selepas dipotong
bekalan ke opis


yang ini lak kek batik bekalan Faidhi ke Taska

Read more...

app ngan GH lagi..

15 February 2008

12 Februari ari tu bw faidhi jumpe pakar pediatrik lagi. Alhamdulilah dr sahkan perkembangan normal dan tiada masalah. so last check up masa dia umur dia 2 tahun nanti. lepas tu takde dah app ngan pakar pediatrik ni.
Faidhi pun dah cucuk setahun setengah. syukur cam biasa gak dia tak demam malah bertambah aktif. tp yang nyata sejak masuk taska UPSI ni dia bertambah aktif dan suka berkawan.

Read more...

CnY 2008

cuti CNY ari tu aku sekeluarga gi jalan-jalan ke Melaka. Kat sana plan bertemu dengan family abg rahman dari singapore. ekceli kitaorang saja nak temukan jijah ngan koji. kesian kat dia lama tak jumpe abg aku. abg aku dah keje kat singapore so wife dia jijah ni stay kat ipoh lagi ngan parent aku. dah pueh pusing-pusing kitaorang gerak ke Jelai , neg sembilan menuju ke rumah Acik Ihai. Plan nak tido sana. sampai je rupanye acik aku ngah buat preparation untuk kenduri doa selamat. so ape lagi kitaorang dijamu ngan lauk-pauk yang buat berpeluh tp 3-4 kali le tambah.
jumaat petang pas solat jumaat bertolak balik ke ipoh.

p/s : nanti aku tempek gambar-gambarnye coz aku ngah tunggu email gambar tu dr abg rahman.

Read more...

NEW IMAGE.......

05 February 2008

he he.. tajuk tu khas buat heroku FAIDHI sebenarnye. bukan ape ahad ari tu 27 jan 08, aku ngan hb bw faidhi jumper barber.. he he abih botak kepalanye.. sian tgk dia asyik berpeluh sampai merah2 melecet kat belakang leher digarunye.. pas je botak aku mandikan dia, lena dia tido......


faidhi.. malam sebelum dibotakkan

faidhi selepas dibotakkan

budak botak naik spiderman

nyum..nyum...

naik beskal....

alamak tak sempat brek.....

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP