jalan-jalan bandung - first day 8/3/2013

14 March 2013

Syukur ... niat nak bawa abah dan mak jalan-jalan ke bandung terlaksana pada 8 Mac 2013. penerbangan bbrp kali tukar waktu. sib baik seminggu sebelum penerbangan jadual dah confirm. flight pergi pukul 3.00 pm. so dlm kul 11 br bertolak ke LCCT. yg over excited tentulah hero kecik a.k.a Faidhi.
Sampai di airport sekitar jam 5.15 pm. Kuar je airport dah nampak pak supir pegang kertas tertulis nama aku.  Terus ajak pak supir bawa ke tempat makan. dah kelaparan tahap gaban.... so lepas makan pusing2  je psl mak ngan abah penat. masuk hotel check in. Malam tu  kami 3 beranak jalan kaki kedai2 berdekatan cuci2 mata.





 p/s : abaikan tarikh di kamera.. lupa nak set betoikan tarikh..

Read more...

percutian ke???

05 February 2013

Cuti sekolah ujung tahun lepas aku tak dapat nak bawa anak aku ke mana-mana utk bercuti coz hubby outstation memanjang... nak marah pun x guna coz dia cari rezeki halal kan... bak kata mak aku utk sape? utk aku dan anak juga kan.. he he so redha jelah.. so first weekend bulan januari ari tu aku book gold coast morib ... jadile walaupun satu malam.. at least anak aku rasa happy...

 view dari balcony bilik
 view dari balcony bilik
 view dari balcony bilik
 petang layan main layang2
 sambung berendam dalam bilik

Read more...

ahli baru dah muncul...

01 February 2013

1 dis 2012 ari tu, wife abg aku selamat melahirkan baby boy. nama sikecik ni Fayyadh Amsyar. Baru ujung Januari 2013 ari tu aku berkesempatan tgk dia secara live. psl hb asyik oustation jadi aku pun x dpt nak blk ipoh. so minggu lepas aku berkesempatan balik ipoh. walaupun kejap...

dah dapat cium bau baby mula le aku meroyan balik mula le asyik duk pikir bila le rezeki aku ni ... hu hu .. rindunye bau baby.. bau buchuk macham.


..

Read more...

DUNIA BARU FAIDHI ... 2013

30 January 2013

Tahun ni anak bujang aku dah memasuki era persekolahan. so jadual makin ketat .. malam kena pastikan dia tido selewat-lewatnya adalah pada pukul 10.00 ke 10.30pm.   siang isnin - jumaat dah takde waktu tido. tapi kalau ari cuti pun bukan nya dia nak tido siang...  so sekarang pagi ke sekoalh agama.. tengahari sekolah rendah. Faidhi sekolah rendah sesi petang. so buat masa ni dia masih leh bangun tido kul 6.45pagi. kalau sesi pagi harus 6.15 dah kejut dia...

 hari pertama  31/12/2012 - ujian penentuan kelas
 beg yg besar dari tuan ha ha ha
 ujian baru nak mula

 ari pertama sekolah agama 2/1/2013
 tak reti duk diam
 ari pertama di rumah transit
  ari pertama di kantin
masa pembahagian kelas.. Alhamdulilah... 
 kelas 1 Amanah
 hari jumaat minggu pertama.. kepenatan setelah bbrp ari sekolah

Read more...

KONVO 2012.. bye bye PKKK UPSI

10 November 2012 lepas adalah hari konvo bagi anak bujang aku. tahun 2012 dah last dia jd warga UPSI. Tahun 2013 dah masuk darjah 1. Kejap je masa berlalu. Macam tak percaya je anak dah nak sekolah. Tak mo bebel panjang2... layan gambar masa konvo ari tu... semua snap guna sg note aku je... org takde dslr hu hu hu






 teacher Lela.. guru kelas 6 tahun  (Apple Lab)

 Cikgu Zakuan .. guru kelas masa dia 5 tahun ( Cherry Lab ) cikgu kesayangan dia pasal sama-sama boy katanya







Read more...

akhirnya .. setelah berbulan tak boleh buka blog akibat di'hack'

11 December 2012


banyak cerita nak share.. semangat nak berblog kembali... tiba2 je blog boleh dibuka kembali.. dah frust giler bila buka je add blog ni kuar web lain.. suh member IT tolong check, dia kata dah kena hack.. alternatifnya kena buka blog baru.. terus aku sentap tak mo berblog dah... tapi Alhamdulilah tetiba buka hari ni boleh dah ...so nak cari masa dan idea nak masukkan post2 yang basi tapi tak kira nak share gak.....

Read more...

AMpunkan aku....

02 July 2012

hari ni aku jengah blog yg selalu aku jengah...sebab nya... aku suka hijrah yang dilakukan pemilik blog itu..... tp hari ini... blog nye buat aku menitis air mata dalam tiga keadaan.. mula kerana aku terlalu gembira membaca ... bila di pertengahan post.. air mata menitis lagi kerana aku sedih.. perasaan yg sama yg penah aku rasai... penghabisan post menitis lagi .. kerana dia buat aku terkedu.. penyesalan dalam diri... dia masih mengucapkan syukur walaupun diberi dugaan besar itu.. aku???? bila lalui saat itu.. aku mengeluh... mempertikai kenapa aku diuji begini...  membandingkan diri aku dan org lain... Ya Allah... ampunkan hambaMu ini... patutnya aku bersyukur kerana dipilih untuk menerima ujian Mu..

Buat ina.. pemilik blog .. terima kasih buat aku lebih tabah.. ujian yang aku lalui tidaklah sebesar mana dibandingkan dengan org lain di muka bumi ini....

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP