perfume ku dah sampai lagi....

31 December 2009


he he saje nak paste gmbr perfume yg diorder br sampai... (ori tau... bukan yg sepuluh hinggit punye ye) bisingle hb aku coz meroyan membeli perfume aku kembali balik... dalam sebulan dua ni dah berapa perfume yg ku rembat he he he....

Read more...

GOODBYE 2009... WELCOME 2010.....

hari ni dah last day bg tahun 2009. esok bermula tahun baru.. lembaran baru.. ( oit patutnye umat Islam lembaran baru bila tiba 1 Muharam kan) ape-apelah... tp mungkin psl tarikh 1 jan boleh dilihat di mana-mana so tarikh itu juga dikira penting.... azam tahun br ... entah coz aku dah psg azam ms lepas doa tahun baru Islam 1431H yg lepas ... kira sama je azamnye... azam nye..... jeng jeng jeng... dah mula nanti aku bgth.. coz ni br plan kalau jadi.. aku bgth semua ye....

cerita ceritut 2009..

2009 berjalan seperti tahun sebelumnya... cuma perubahan drastik adalah aku dah duk sekali ngan suami ku. "thanx abg coz berkorban (ambik risiko tau) berhenti keje dan cr keje baru demi faidhi &sayang" .. tp sedih gak coz uamh yg kitaoarng beli kat ipoh kenale bg sewa... so sementara ni kat tg malim kena menyewa dulu... nak beli pun kena survey dulu mana berkenan dan sesuai. apepun yg penting aku sekeluarga dah suk sekali.. br le idup cam keluarga org lain.... kalau tak hr minggu je br dapat jumpe.....

2009.. thn last aku keje ngan k anis.. a.k.a Pn Anis Azlira Ali... waaa.. nama penuh tu... 2010 bermule le aku keje ngan peg baru. mungkin memula ni aku akan rasa perbezaan drastik dr segi budaya kerja... apepun aku tetap kena teruskan seperti biasa... adat kan pertukaran dalaman ni... aku ni agaknye bila pulak le kena campak kuar dr bpaq ni.. lepas ni aku le org plg lama kat bpaq ni.. jgn smpi berkulat dahle duk cni... ....

Read more...

THE WINNER IS........

CONGRATS!!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ni le pemenang contest ~MUKA COPY PASTE~...
tahniah ye... kepada oya ... jgn lupe emel alamat penuh ye.... nantikan hadiah misteri di pintu rumah.... hadiah akan dipos sebaik sahaja menerima alamat dr anda....

Read more...

REVIEW SEHATI BERDANSA 3

29 December 2009


SAZZY & NASH... korang tetap juara bg aku...

hu hu tetiba aku nak buat review psl sehati berdansa lak.. bukan ape.. aku mmg suka tgk.. dari musim pertama lagi... SB1 & SB2 pemenangnye mmg seperti yang dijangka coz mmg layak....tp kali ni punye mmg pemenangnye amat MENGECEWAKAN ... walaupun dr awal mmg aku dah jangka.. kalau depa ni msk final confirm depa menang... psl ape??? sendiri mau ingatle.... tp lantakle... bagi aku pasangan Sazzy adalah juara coz mmg depa menari dah mcm penari profesional... depa punye tarian pun cantik dan kreatif ...takle mcm psgn tu keras je... alasan psl baru melahirkan anak... erm... entahle.. yang pasti astro kenale cr jln.. aku rasa tak sesuai 100% undian digunakan untuk final ni... kalau terus camni... nampak gayanye aku akan tarik dirile sbg salah seorang peminat SB....

Read more...

AKHIRNYA...

akhirnye abg aku pali bertunang gak... bertunang ngan pilihan mak abah aku.. Alhamdulilah dia pun berkenan..... moga kekal selamanya....



tengokle budak nakal yang tak reti duk diam



Read more...

pemenang MUKA COPY PASTE

28 December 2009

TUNGGU!!!!!!!!!!!!

coz sekarang aku agak busy tak sempat nak update... apepun pemenangnye akan diumum dalam masa terdekat... harap maaf ye.....

Read more...

SALAM MAAL HIJRAH

17 December 2009


DOA AKHIR TAHUN

Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.

Ya Allah, sesungguhnya pada tahun ini aku telah melakukan laranganMu tetapi aku masih belum bertaubat sedangkan Engkau tidak reda dan melupai perkara itu. Engkau telah menangguhkan azabMu yang telah ditetapkan kepadaku. Engkau telahmemerintah supaya aku bertaubat dari kesalahan itu. Sesungguhnya pada hari ini aku memohon keampunan dariMu, ampunilah aku dan apa yang telah aku lakukan pada tahun ini yang Engkau redai dan Engkau janjikan pahala maka aku memohonnya daripada Engkau. Ya Allah, Ya Karim, Ya Zaljalali Wal Ikram. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya. Segala puji hanya bagi Allah, tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam...Amin...
Dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah. Sesiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata: "Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun."
Waktu membacanya: Doa akhir tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah. Sesiapa yang membaca doa ini maka akan berkata syaitan, "Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam pada tahun ini dan Allah akan membinasakan aku pada saat itu juga. Dengan membaca doa ini allahakan engampunkan dosanya setahun."



DOA AWAL TAHUN

Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya. Ya Allah, Engkaulahyang kekal abadi untuk selama-lamanya. Demi kelebihanMu yang Maha Agong dan kemurahanMu yang melimpah, sesungguhnya pada tahun ini aku memohon kepadaM perlindungan daripada syaitan yang direjam, dari sekalan kuncunya, tenteranya dan penolongnya. aku juga memohon perlindungan daripada nafsu amarah yang sentiasa mendoong ke arah kejahatan danmelalaikan dengan perkara yang tidak berfaedah daripada mendekatkan diriku kepadaMu. Selawat serta salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w. serta ahli keluarga baginda dan paa sahabat. Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam....Amin...


Dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata:
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan."

Waktu membacanya:
Doa ini dibaca 3 kali setelah masuk waktu maghrib pada malam 1 Muharram, Sesiapa yang membaca doa ini maka akan berkaa syaitan, "Telah amanlah anak Adam daripada godaanku pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua malaikat untuk memeliharanya dari fitnah syaitan."

p/s : aku copy paste ni dr blog k ai utk dikongsi bersama.......

Read more...

APE YG AKU RASA

rasanye time ni sape yg baca blog k anis dah tahu kan... so sape yg tak tahu k anis a.k.a officer aku ni akan ditukarkan ke dept lain... dr awal mcm dah dpt tahu.. tp coz tak kuar lagi official letter so buat donno jelah.. smpile br2 ni dapat surat rasmi dia.... masa dia tunjuk tu mcm2 yg aku rasa...tak leh nak gmbrkan...mungkin ramai yg kata biasale kan kena tukar tp still dlm upsi ni.. tp bg aku tidak coz... byk yg dah kami lalui dr mula PPQ ditubuhkan.. hingga jadi PPAQ dan skrg BPAQ... dari takde opis menumpang di bilik org... dpt opis kecik... lepas tu opis yg sudah selesa... dr 2 staf+1 pgrh... skrg dah totalnye berbelas org staf dlm dept aku nie....dulu ape saje kami kena pulun buat berdua... kena marah.. kena puji... semua dah dilalui...kat upsi ni byk staf bwh yg agak gerun ngan dia coz depa kata dia ni garang... smpi ade yg sanggup nak tukar ptj kalau k anis jd peg depa ha ha ha lawaknyer.. aku dah lama keje ngan dia.... jd aku rasa aku lebih tahu....honestly k anis mmg garang... kalau org atk thn mulut dia leh ibarat nak terjun je bangunan tp satu yg korang kena tahu... hati dia sbrnye baik... amat pemurah.... sensitif he he he he okle... apepun aku wish pd k anis :

  • all the best
  • jgn lupe kat ex2 staf ni ye
  • msk jgn lupa kami masih rela jd tukang rasa
  • ape yg diimpikan tercapai bila duk sana ye.... jgn stress2 dah...
byk lagi nak ucap tp takpelah bukan tak jumpe dah kan.. he he he


MACAM MANA LE BPAQ LEPAS NI??????

Read more...

tag lagi....

16 December 2009

dah lama tak kena tagged .. kali ni kena gak ngan APASH.. ekceli ni dia ni aku kenal dr aku sek rendah



1. First time jumpa with your hubby bila and kat mana
first time ye… he he kat dataran ipoh tp x inagt bila … ya ampun…….


2. Love at first sight?
susah nak jwb… coz ade kisah di sebaliknye .. nak tahu baca cite nie



3. Who is he when the first time u met him?
seorang jejaka yg baru membotakkan kepala coz byr nazar jumpe balik motor virago dia yg hilang…


4. How long it takes for him to ask u out for a date?
mampus nak ingat… coz ms tu mmg kawan je… yang pasti lepas first date tu dia terus menyepikan diri… sedih…ni pun ade cerita di sebaliknyer

5. First place dating di?
JJ Ipoh.. ms tu mamat ni mmg nmpk macho giler..he he puji hb sendiri le pulak…


6. How he proposed?
takde yg ala-ala romantic gitu… cuma gentleman coz dkt aku dia tak penah ckp kita ni special ke ape ke… tup-tup jumpe parents bgth dia ikhlas nak kat aku… dia bukan nak main-main… konon sanggup tunggu smpi aku ready nak kahwin.. (coz ms tu aku muda lagi siotttt) ms dgr dia ckp tu aku terkejut beruk+tenuk+badak semua jenis haiwan punye terkejutle….



7. Special date with your hubby?

Engagement:06/04/02
Wedding : 26/09/03
Faidhi : 08/08/06


8. Changes that he asked you to do?
setakat ni takde kot just dia minta respect him ask a husband not as a special bf or “balak”



9. What is about him that you love so much?

Entahle.. yang pasti dia ni tak sama langsung mcm ex-ex yg penah aku kwn yg suka dengar semua ckp aku tanpa bantahan… dia ni kalau tak betoi.. tak betoile tak kirale benda tu akan nyakitkan hati aku ke… tp itu yg baguih coz aku nmpk yg dia leh pimpin aku…kalau asyik ikut je kang aku senget dia pun ikut sekali kan


10. What is about him that u wish he would change?
tlgle berhenti merokok & tlgle jd romantic sikit… dan ingat tarikh2 penting tu ha ha ha ha

11. You will lose your mind n crack your head when he?
bila ckp dia mcm pay attention… bila ty blk psl ape yg dibualkan (walaupun ms tu br lepas seminit je ) … nmpk sgt rupanye dia tak ambik perhatian langsung ape yg diciterkan….

12. You will smile tru your eyes for the whole day when he?

Bila dia puji aku wlpn pujian kecil coz dia sgtle tidak penah menunjukkan yg dia syg aku @ haragi ape yg aku buat… huh u hu so akalu ad epujian dr mulut dia tu mmgle amat bermaknale…


13. complete below sentences
"My love towards my hubby is as big as...?
as big as the whole world...and the next world….


DAN AKU DGN BANGGANYE NAK TAG :


Queen Aneez


Umitaufiq


Kasih Azura


Mama Aqis


Beedarling


Mega siman


Mama Ezureen


Koala jepong


semua yang rajin nak buatle.....

Read more...

" ~MUKA~ COPY PASTE CONTEST"

10 December 2009

Org ber contest .. aku pun nak gak kan... so ni contest aku kali ini.....

" ~MUKA ~ COPY PASTE CONTEST"

Syarat-syaratnye..

  • MESTI jd follower blog riezalieza
  • Buat entry psl contest ni.... sticky mode tau... hingga 1 Muharram 1431H ( ni tanpa paksaan… kalau buat ade extra marks
  • Extra marks lagi KALAU add link http://riezalieza.blogspot.com ke blog anda


Cara-caranye :

  • Letak gmbr anda bersama anak anda @ bersama mak anda @ bersama bapak anda yg nampak persamaan rupa paras/gaya ke.. ibarat org “EH U ALL NI CAM COPY PASTE LE” maksudnya sebijik le.. adik beradik tak aci tau... mana leh kembar sure sama kan...
  • Kalau muka korang tak sama muka anak ke atau muka korang punye parents.. korang leh le pertaruhkan gmbr suami@isteri anda TETAPI tetap bersama anak anda atau mak bapak diaorang le he he he.. ade paham????
  • Extra marks yg byk kalau turun temurun … MAKNANYANYE.. korang sama muka mak korang.. anak korang sama muka korang.. so ade 3 yg sama kan…( nenek + ibu + anak ) tp kenale letak gambar gak…sbg bukti

* TARIKH TUTUP CONTEST PADA 16 DIS 2009

* KEPUTUSAN ADALAH MUKTAMAD

* PEMENANG MUNGKIN LEBIH DR SEORANG … ( PERTAMA,KEDUA, KETIGA)

*SILA TINGGALKAN KOMEN DAN JEJAK KORANG YE.. KALAU TAK CAMNER AKU
NAK CARI KORANG

* YG PENTING HADIAH NYE.... SURPRISE!!!!!!!!!!

Read more...

muka ku era klasik....

04 December 2009

ekceli dah lama aku edit gmbr ni... dah terperuk je dlm pc aku ni.. tp bila ramai yg tgk kata muka aku ni mmg masyuk yg klasik ni... ye ke .. so ape pendapat korang...


he he agak2 korang yang mana plg nampak real??? yg last sekali tu gmbr hb aku... gmbr faidhi aku buat gak tp versi pompuan... so tak sesuai nak tepek... sian anak bujang aku .....

Read more...

aaaa aku dah tahu....

03 December 2009

td kan cite psl aku yg bosan...aku tahu mana tempat yg leg menghiburkan hati aku... boleh kan bang...

TARA.....................
ni le tempatnye... jom le.. liana ... zura .. teman aku..

Read more...

erm... ngape nih

hari ni ntah ngapa bosan sgt.. keje yg ade aku hold dulu... mood aku entah di mana... patutnye hari ni aku happy gilos.... psl he he makcik kayo ..thanx tu my dearest farizal... so pg tg aku dgn gigihnye bangun awal buat bekalan utk hb ke keje... siap bekal utk lunch lagi ha ha ha.... nanti abg bg lagi tau.. leh syg bekalkan yg sedap2 lagi.. dasar lipstik a.k.a materialistik punye pompuan.. apepun tak rugi mana.. kan bini abg gak...


patutnye ini....

tp ini yg berlaku.....

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP