sukan tadika & taska

29 July 2010

semalam ade acara sukan tahunan anjuran tadika & taska UPSI.. so ibu bapa pakatle trn padang nak bg semangat anak bersukan... sukan budak-budak ni mmg best pasal bukan fikir nak menang sangat.. tp gelihati tgk keletah diaorang yang terkedek-kedek.. ade yg nangis.. mcm2 le tp mmg enjoy... bila tgk budak 5& 6 thn tu leh le bg semangat pasal dah kategori besar kan.. tp bila sampai turn budak 3 tahun mmg nak pecah perut gelak.. psl comel sesangat.. cikgu & parents yg beria terjerit-jerit. budak2 tu relax je psl depa bukan heran pun kalah ke menang... sape kalah @ menang hadiah sama je.. psl ni semua untuk bg bebudak tu happy....

MASA SUKAN BERLANGSUNG





ABIH SUKAN DAPAT NI.....


isi dalam nye dpt pencil case BEN10... abih hati le faidhi

Read more...

macam mana aku nak marah yek?






korang ingat tak cite psl hari ibu aku dapat kad ni dari hero kecik ku? haa kalau korang nak tahu itule perisai dia sekarang...

aku ni kan kategori ibu garang.. so kalau dia menyemakkan rumah @ buat perangai.. mmgle suara aku akan naik.. so skrg dia akan jwb mcm ni

aku : faidhiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!! ngape faidhi bla.. bla..bla...

faidhi : ibu ni... Ad dah bg ni pun ibu marah lagi... Ad minta maap ye.. ( nangis ngada2 sambil tunjuk bunga kad tu kat aku)

so kesimpulannye camner aku nak marah dia? bila marah mesti aku kalah lepas tu.. iskh iskh faidhi dah gunakan psiko ni.. bahaya bahaya...

p/s : ayah dia baru kena sekali dia gunakan brg yg dia bagi sempena hari bapa ari tu ....
ayat dia guna sama cam aku tp dia tunjuk arah tombol pintu .....



Read more...

suka suki di genting

26 July 2010

semalam... bangun pepagi terpikir nak ajak hubby gi genting... pastu ajakle zura sekali psl hubby dia x dtg minggu ni.. minah tu bab berjalan on je.. so dlm kul 10 gerak.. singgah makan jap... pastu terus menuju destinasi... sempatle main bbrp games... pastu hujan selebatnye.. semua outdoor games dihentikan.. patutnye genting kena buat satu rules baru.. kalau br masuk bbrp jam.. pastu ujan smpi ke malam.. depa kena le bg ape2 complimentary kan.. psl macam rugile pengguna.. yang kaya depa gak... .... so mcm biasale aku ni satu family bukan kaki posing.. soa dele bbrp gambar je yg diambik...

p/s: games-games di genting masih belum cukup menggayatkan aku.. buktinye gmbr instant yg diambik secara spontan..semua menunjukkan aku ngah senyum.. sampai hubby aku pelik.. yg nyata aku tidak membeli gmbr2 itu psl sekeping je dah RM30.. hu hu rugi.. cukuple aku & hubby yg tengok...











Read more...

projek kat kaki laki aku....

ha ha korang tgk tajuk jgn pikir ke lain ye... ni bukan projek tu... ni projek rama-rama

alkisah sabtu petang tu aku, hubby bw faidhi jalan-jalan kat tasek proton city.. mmg ke sana idokle snap gambar.. tetiba masa hubby aku jalan tu aku nampak ade something kat kaki dia.. aku suh le dia halau ngan tangan dia.. rgk tak gerak pun binatang tu... so aku suh dia stop aku konon nak halau.. tengok2......... patutle tak heran dihalau rupanye rama-rama tu duk khusyuk projek @ mengawan... macam takde tempat lain.. kat kaki laki aku jadi port... ha ha ha ....



haa nampak tu.... iskh iskh..

Read more...

WATERMARK

21 July 2010

he he aku dengan bangganye nak bgth... aku dah berjaya mereka watermark sendiri & untuk kengkawan aku... aku mmg suka benda-benda camni....kat bwh ni cth watermark yg aku dah reka utk kengkawan.. yg simple2 je dulu.. permulaan..... kan???


Read more...

info yg leh dikongsi untuk org pelupa cam aku...

19 July 2010

he he.. saje je nak cite dlm blog... aku rasa ramai yg dah guna & tahu... tp psl aku baru gak tahu & guna.. so aku hebahkan pd kengkawan yg terdekat.. rupanye ramai gak yg belum guna.. so alang-alang aku publish kat blog......

aku ni kan pelupa tahap gaban.. so kekadang bila ape nak buat aku tulis kat kertas ke buku nota ke.. pastu aku lupe kat mana aku catat... so inisiatif sekarang ni aku guna goggle desktop.. so ape2 je aku taip je kat ctu psl ebnda tu kita leh letak kat sidebar desktop kita.. yg best ade macam2 gadjet yg kita leh masukkan ikut suka kita... mcm aku letak.. gadjet "to do","gambar" , "jam" dll ... contoh benda tu cam ni


ha nampak tak yg kat tepi tu... itule dia...

kalau nak download klik je link ni


Read more...

erm...

tak tahu nak gambarkan perasaan aku tika ini... sejak akhir2 ni aku makin sensitif bila isu ini dikatakan... tp bila aku pikir sekirang-kurangnyer aku dah ade sorang permata hati, hatiku sedikit terubat.. tapi kadangkala bila hero ni bertanya... aku tersentuh balik.. "ibu, perut ibu bila nak ade baby ye?" sayang ku faidhi, kalau lah faidhi tahu ape sebenar di hati ibu........

Read more...

kejadian meng"gabrakan" aku...

15 July 2010


petang semalam balik je keje.. aku terus letak beg.. terus angkat jemuran psl dah 2 hari br nak kering kan... tetiba ade keta berdesup terus berenti depan umah.. ade dua org budak lelaki melayu.. kalau tgk rupa lingkungan 18- awal 20 an je.. sorang tu terus meluru ke arah aku.. aku dah gabra, jantung cam nak luruh.. dia buat2 tanya itu ini sambil melangkah ke depan sikit sikit.. aku lak makin mengundur.. nak lari masuk umah & tutup pintu, anak aku lak kat luar.. ( kira berdiri belakang dia).. so aku letak jemuran tepi pintu.. ntah dr mana dtg kekuatan aku terus je tinggikan suara tanya : "NI NAK APE SEBENARNYE?.. dia jawab konon nak check sistem pernapisan air.. aku ckp le.. takde takde.. nak masuk umah tak boleh.. Kebetulan ade motor lalu terus je aku ckp " ha tu suami akak dah smpi.. ape2 ty dia jelah" terus dia kata" suami akak ke? ahh takpelah " terus dia blah masuk keta. kawan dia pecut terus... ikutkan yg lalu tu bukan suami aku. aku saje berlakon sib baik dia percaya terus blah... terus aku tarik anak aku masuk umah kunci pintu, grill semua... syukur sangat tak jadi ape2. lepas kejadian ni aku kena lebih berhati-hati.. dan aku tertanya gak ape sebenar niat budak tu ... yang pasti niat dia adalah tidak baik...

Read more...

cuti-cuti pangkor

13 July 2010

n3 kali ni aku nak cite psl percutian kami 3 beranak ke pangkor.. gempak je lebih tp rupanye gi pangkor je kan? okeyle tu buat release tension.. tp kali ni mmg aku happy giler psl sepanjang kats ana.. faidhi happy sangat.. setiap masa menyanyi.. dia pun asyik nak berendam je kat laut.. kira dia leh layanz le... ms mula2 tu ayah dia dah bising psl dia jln kat tepi pantai tu pakai sandal.. so adele pasir masuk.. dia ngamuk2 tak mo jalan suh ayah dia dukung..ayah dia kata dia ngada-ngada cam aku.. tak leh comot le.. standardle jln kat pantai sure ade pasir kan...

tp tu semua sekejap je... lepas je lunch ms nak naik bot pergi lawat pulau & snorkeling tu dah nmpk dia happy. masa mula tu dia cuak gak psl kena pakai life jacket tp psl dia tgk ayah & ibu pun pakai.. so dia ok je... naik je bot.. dia dah mula sengeh.. bila mamat tu tgk kami bertiga okey je, dia pun bgth nak pecut, punyele dia bw laju smpi melambung-lambung bot tu.. siap corner baring.. air dah masuk dlm bot.. dia ingat faidhi takut.. rupanye anak aku tu siap ngekek.. suh mamat tu bw laju lagi.. hampeh punye budak...

kali ni punye percutian mmg takde aktiviti membeli belah .. atau terperap dlm bilik.. bilik tu hanya tido, mandi, solat.. waktu alin semau di tepi pantai.. mmg itu yg dirancang pun...

aku tempek bbrp gmbr ye.. yg byk aku dah upload kat pesbuk..













Read more...

ulasan final world cup versi Madam Lieza

semua dah tahu Spain a.k.a Sepanyol dah menang world cup 2010.. terubat gak hati ku psl team pilihan ke 4 aku akhirnye menjuarai.. berbaloi tengok kali ni walaupun habis masa aku tutup tv tu dah 5.04am.. aku idakle tg nak tgk adegan peluk-peluk.. penyampaian hadiah dll.. elok je pengadil tiup wisel aku pun sepantas kilat tekan remote... mataku dah nagntuk giler.. dahle br lepas berendam... aku kan baru pas cuti-cuti malaysia.. haa cite cuti next entry ye...

so final mcm2 le yg kita dengar.. kalai ni aku lak nak ulas .. tp ini pendapat aku le.. lain org lain pendapat...

  1. pemain paling menyampah : david villa - SPAIN : psl aku bengang... dia main mcm hampeh.. dah tak mcm striker pun...byk lepaskan peluang di depan gol.. berapa kali dia tendang ke atas wlpn ms tu betoi2 depan gawang... geram geram.. sib baik sepanyol menang...
  2. pemain plg mencuri tumpuan : Arjen Robben - BELANDA : mamat ni mmg dahsyat bagi aku.. mmg kalau ikutkan try dia menjadi.. aku rasa mmg Belanda leh menang... kesian tgk ms dia kejar referee nak komplen puyol tarik dia.. tp referee buat2 tak dgr... ha ha ha
  3. aksi ganas (patut kena ludah je dia ni) : De Jong - BELANDA.. suka hati je dia sepak dada org... naik pucat aku tgk muka mamat tu
  4. refeeree : mmg nampak berat belah Spain.. tp aku suka le psl aku sokong Spain kan... tp aku bengang gak psl sikit-sikit preeet!!! kad.. preeet!!! kad.. naik hangin aku
  5. nasib baik menang masa sudden death.. kalau bw ke penentuan penalti.. aku rasa Belanda menang.. psl depa byk gak buat cubaan tepat..tu psl masa masa tambahan tu aku jenuh doa adele gol.. sib baik minit ke 116 iniesta jaringakn gol... lega.. pastu aku duk harap cepat2 wisel berbunyi....
  6. Belanda main malam tu mmg kasar dr kebiasaan.. yang Spain lak mmg pandai melakonkan aksi2 agar nampak sangatlahhhhhh sakit.......
  7. kesimpulan aku kena tunggu lagi 4 tahun utk tunggu debaran debaran macam ni....

Read more...

i'm coming..............

09 July 2010

hu hu tak sbar tunggu pukul 5... pasal nak cabut balik umah mak kat Ipoh pastu terus menuju ke destinasi percutian kali ni... ala dekat je tp sebab dah lama giler tak ke sana..dan itu lokasi paling strategik yg dipilih untuk percutian mengejut ni... psl tak paln sgt.. tetiba bila cerita kat hubby pasal KETENSIONAN DENGAN KEJE SEKARANG.. tiba-tiba hubby suggest kita gi bercuti.. mula nak buat pakej honeymon tp bila pikir balik tak sampai hati nak tinggalkan hero kesayangan aku tu ... so ckp kat hubby kita gi le bertiga... kang takde faidhi pasti sunyi ...

so mana aku nak pegi.. tungguuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! kalau aku sempat update masa kat sana aku akan publish dr sana ye psl aku ttp bw berukband dan lappy ku itu...


gambar sekadar hiasan dan klu sahaja.. ha ha ha

Read more...

aku suka yeah!!!!!!!

08 July 2010

he he gambar je sudah buat aku tersenyum.. itule juga senyuman ku ketika hampir subuh pagi tadi.. saat pengadil meniup wisel penamat.. aku tersenyum riang pasal Jerman dah kalah. ha ha spain akan bertemu belanda final world cup nanti.....

aku bukan tak suka sangat jerman tp aku masih tak leh terima depa kalahkan argentina 4-0 ari tu.. sian tgk messi nangis... ha ha ha

yang pasti isnin ni aku dh apply cuti & cuti ku juga telah di approved.. world cup kali ni pasti jadi milik Spain.. ( tetiba Belanda menang?? ayoyo ade yg guling2 lak nanti)

p/s : sian team fav aku brasil suku akhir pun tak dpt masuk.. abih camner tu? portugal pun sama... pastu pilih argentina .. kalah juga.. so pilihan keempat adalah Spain.. harap2 tak mengecewakan...

Read more...

ko memang bodoh @ tak pikir org@ mmg jenis pentingkan diri...

02 July 2010

ni cite pagi td yg merosakkan mood aku pepagi buta... korang angin tak kalau tetiba ade keta yg park betul2 10cm je dr belakang keta ko.... dahle time tu korang mmg ngah cepat psl br nak masuk keje.... haa itulah si bodoh tu buat pepagi td di depan taska....

masa aku park keta tu aku dah park senget coz aku antar anak aku kelas taska( konon park tanda kita tak park lama).. depan keta aku tu poko & himpunan tanah.... (psl ade keje pembinaan) masa aku dtg balik kat keta adele pompuan bodoh ni park betol2 blkg keta aku... yang bingungnye belakang keta dia adalah PARKING KOSONG yang boleh muat satu keta lagi..

masa aku nak naik keta tu dia ade.. so aku tgk le dia.. ingat dia nak undur sikit keta dia.. tgk2 dia leh selamba je jalan antar anak dia... aku dah angin dah... pastu dia terkedek2 antar anak dia.. aku hon sikit.. pastu dia leh lak pujuk2 anak dia.. psl anak dia buat hal tak mau masuk kelas.. yelah kan bebudak... dah tahu anak ko mmg selalu melalak tak mau masuk kelas... patutnye dr awal ko undurle sikit keta supaya aku leh kuar.. takkan ko ingat aku sanggup tunggu bersama-sama ko... atkpun ko dukung jelah anak ko masuk kelas dia kan...

apepun kesimpulannye ko AGB 282 ko mmg bodoh... pentingkan diri... dahle dari mula nampak ko.... mmg jenis muka tak reti nak senyum .. sedangkan keje satu organisasi.. dahle kategori baru je menjoinkan anak kat taska tu so.. respek le sikit...

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP