hu hu aku yang pelupe....

28 September 2009


pelupe tahap gaban... hu hu kali ni aku yg lupe... tahu ape aku lupe... 26 Sept 09 ari tu Ulangtahun Perkahwinan aku dan hb yang ke 6.. hb aku toksah kata le.. dia mmg jenis semua tarikh tak masuk dlm kepala dia kecuali tarikh tu ade cuti umum he he .. so aku kena terima le.. yg aku tak leh terima aku pun lupe sekali ha ha ha.. pejam celik dah 6 thn aku bergelar isteri FARIZAL.. moga jodoh aku dan hb kekal bahagia dunia akhirat.. moga dikurniakan anak-anak yg soleh & solehah.... amin....

p/s : patutle ahad tu aku dgn rela hati belanja dia pizza hut... hu hu gerak hati rupanye

Read more...

REKOD KU TERCALAR AKHIRNYE....

17 September 2009

rekod ape?? he he rekod menu berbuka le.. sepanjang ramadhan ni hari-hari ALhamdulilah aku dpt masak walaupun lauk simple je.. ingatkan nak kekal le smpi abis ramadhan.. tp smlm akhirnye tercalar.. hu hu bukan psl maleh tp masa tak menginzinkan... semalam aku kena antarkan si azura.. dia dah nak blk johor tp bukanle ngantor smpi ke johor kan.. aku ngantor ke uamh org yg dia tumpang tu je... tp psl bertolak dlm area kul 6 so aku rasa tak sempat.. kang aku msk dulu kang.. lambat lak antar dia,,, kalau aku antar kang balik for sure tak sempat dah.. so last2 aku redha el mebeli lauk kat pasar ramadhan... hu hu .. tp takpelah dah nak raya pun... tp aku kan pastikan berbuka mlm ni dan sehingga last ramadhan aku masak balik... br pueh hati ha ha ha

eh lupe ari sebelum tu pun tak masak psl azura berbesar hati nak belanja berbuka di dusun bay.. so layan je pic masa berbuka kalau nak bc psl n3 nasi ayam aku tu klik sini ha ha ha







Read more...

SELAMAT HARI RAYA


Di kesempatan ni aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA, aku mohon maaf zahir & batin andai ade terkasar bahasa ke, terlepas tulis ke, atau ape-apelah yang menyinggung perasan semua.

Read more...

Dugaan di bulan ramadhan....

02 September 2009

Sabtu tu ngah aku syok layan tv ngan faidhi, tiba hb call

"cayang, ade berita tak baikle"
"ha.. apa dia.. abg kena ot ke merdeka? ( ade ke itu aku pikir tak baik he he coz aku plan nak blk ipoh)"
" takle.. ni cermin depan keta kiat pecah...ms abg otw gi keje pg td"
pastu bla bla bla.....

waa tensionnye.. tp ape nak buat kan dah jadi so kena terima sebagai ujian... so thari tu aku nagn faidhi gigihle ke rawang tgk keta kat workshop dah... tp ptg tu tetap gigih balik ipoh....



ni le rupanye setelah dipecahkan terus oleh cina workskop tu, hb kata sib baik ms meletup tu tak berderai cuma retak berjuta

ni dah siap.... so haruslah disediakan ongkosnya

hb yang tension

Read more...

MENU BULAN POSE

bila jengah blog org lain tgk semua tepek psl masakan.. kdg terliur dibuatnye... Alhamdulilah dah 12 ramadhan dan aku still dlm mood memasak utk berbuka... selalu aku singgah param pun semata-mata beli kuih.... bukan terror msk pun tp aku pueh hati dah mkn pueh bila msk sendiri.. br kenyang rasanye... tp aku tersanagtlah tak rajin nak snap gmbr menu2 yg tak seberapa tu he he..
tp ptg smlm dahle smpi umah dlm 6.20pm... tgk2 camerawoman tak bergaji aku sukarela nak snap gmbr... so ade le gmbr menu smlm.. ni semua gara-gara pusing cari nenas ngan ikan masin kurau.. tak jumpe last2 aku beli ikan masin lain... ikan merah.. tu pun psl mak aku ckp selain ikan kurau ikan emrah sedap buat gulai lemak ikan masin ni...
lepas ni kalau camerawoman aku tu mengrajinkan diri .. sure menu aku sepanajng ramadhan ni ade gambar... tp aku tepek gak menu sepanjang ramadhan yg aku masak coz leh aku buat ulang balik msk bila tak tahu nak msk ape nanti

MENU BULAN POSE ( dari 1 ramadhan hingga 11 ramadhan)

  1. Daging sweet sour, ayam perap goreng, sayur bayam
  2. Gulai ikan, sotong masak kicap, sayur campur
  3. Ayam masak lemak cili padi, sambal tumis ikan bilis, sayur bayam
  4. Kerang rebus, ayam grg tepung, sayur lemak putih
  5. Daging masak merah, ayam goreng ( perap kicap), sayur goreng
  6. Sambal tumis sotong, ikan goreng, ikan bilis goreng bercili, sayur goreng
  7. Daging masak kicap, sotong grg tepung, sayur campur
  8. Gulai ketam, ayam panggang, sayur campur
  9. Sup tulang+ekor, daging masak merah, ikan bilis tempoyak, terubuk bakar, ayam bakar, kerabu pelam ( ni masa kat umah mak aku tp biasale aku ttp kena memasak waaa... tp sup tulang&terubuk bakar mak masak
  10. Ayam kicap, daging goreng, kacang panjang goreng bersama udang kering
  11. Ayam goreng rempah, ketam kukus bercili, gulai lemak ikan masin

ni gmbr menu semalam ( he he tkg snap siap ambik gambar sebelum & selepas he he he)



ayam grg rempah

ketam kukus bersos

gulai lemak ikan masin

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP