MENU BULAN POSE

02 September 2009

bila jengah blog org lain tgk semua tepek psl masakan.. kdg terliur dibuatnye... Alhamdulilah dah 12 ramadhan dan aku still dlm mood memasak utk berbuka... selalu aku singgah param pun semata-mata beli kuih.... bukan terror msk pun tp aku pueh hati dah mkn pueh bila msk sendiri.. br kenyang rasanye... tp aku tersanagtlah tak rajin nak snap gmbr menu2 yg tak seberapa tu he he..
tp ptg smlm dahle smpi umah dlm 6.20pm... tgk2 camerawoman tak bergaji aku sukarela nak snap gmbr... so ade le gmbr menu smlm.. ni semua gara-gara pusing cari nenas ngan ikan masin kurau.. tak jumpe last2 aku beli ikan masin lain... ikan merah.. tu pun psl mak aku ckp selain ikan kurau ikan emrah sedap buat gulai lemak ikan masin ni...
lepas ni kalau camerawoman aku tu mengrajinkan diri .. sure menu aku sepanajng ramadhan ni ade gambar... tp aku tepek gak menu sepanjang ramadhan yg aku masak coz leh aku buat ulang balik msk bila tak tahu nak msk ape nanti

MENU BULAN POSE ( dari 1 ramadhan hingga 11 ramadhan)

  1. Daging sweet sour, ayam perap goreng, sayur bayam
  2. Gulai ikan, sotong masak kicap, sayur campur
  3. Ayam masak lemak cili padi, sambal tumis ikan bilis, sayur bayam
  4. Kerang rebus, ayam grg tepung, sayur lemak putih
  5. Daging masak merah, ayam goreng ( perap kicap), sayur goreng
  6. Sambal tumis sotong, ikan goreng, ikan bilis goreng bercili, sayur goreng
  7. Daging masak kicap, sotong grg tepung, sayur campur
  8. Gulai ketam, ayam panggang, sayur campur
  9. Sup tulang+ekor, daging masak merah, ikan bilis tempoyak, terubuk bakar, ayam bakar, kerabu pelam ( ni masa kat umah mak aku tp biasale aku ttp kena memasak waaa... tp sup tulang&terubuk bakar mak masak
  10. Ayam kicap, daging goreng, kacang panjang goreng bersama udang kering
  11. Ayam goreng rempah, ketam kukus bercili, gulai lemak ikan masin

ni gmbr menu semalam ( he he tkg snap siap ambik gambar sebelum & selepas he he he)



ayam grg rempah

ketam kukus bersos

gulai lemak ikan masin

0 comments:

Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP