aktiviti ahad - mandi manda kalumpang

29 April 2011

ahad lepas.. takde aktiviti menarik.. nak kuar shopping pun hubby mcm maleh memandu.. aku? lagile malas nak memandu meredah Kl tu... so hubby ajak gi mandi manda kat sungai area kalumpang resort tu...










ni le tukang ambik gambar kami

Read more...

entry makan makan sabah

27 April 2011

Masa kat KK ari tu ari pertama mmgle tak puas makan.. mkn tak kenyang.. kira main sumbat je psl lapik perut.. tambah2 yg dekat apsar Filipino tu… mmgle langsung tak menyelerakan aku, rupanye family aku pun x brp nak leh makan… sebabnye??? Mcm2 le… salah satus ebabnye selera tak masuk.. tak kena dengan tekak.. tp hari kedua tu… mmg rezeki le… puncanye… mak aku ni kan org kedah yg loghat utara agak pekat walaupun dah 38+- duk Ipoh kan…..… so masa dia nak cari washroom dgn selamba dia gi kat satu guard ni Tanya “ bilek ayaq kat mana?” aku terus tepuk dahi tp aku tgk org tu terus ckp ngan mak aku… tak lama lepas tu guard tu dtg kat bapak aku.. siap tegur bapak aku,,,, dia ty dr semenanjung ke.. dari mana.. bla… bla… bla… rupanye dia asal Ulu Kinta Ipoh.

Sampaile ke bab makan… bapa aku cite el dr smlm mkn mcm tak kenyang… guard ni terus rekomen satu kedai ni… ownernye org kedah… kawin dgn org sabah.. dah lama duk sabah.. tp lauk tengahari dia kebanyakkan lauk org utara… so ape lagi.. kami gi le…

Ternyata tak mengecewekan…. Makanle sepuas hati… smpi ari last tu.. owner tu siap pesan suh mkn tengahari kat ctu.. dia akan simpan lauk.. cuma dia kata psl dah lambat dia tak leh bw mak bapak aku ke pasar.. kalau tidak, kami leh pilih le lauk fresh then dia masakkan..

ni kedai pak non tu... di dalam bangunan wisma sabah

kedai dia ngadap ni.. bangunan yg cermin gelap tu METROJAYA SABAH

lauk+lauk+nasi+air utk 7 org makan =RM40.00.. percaya tak????? murah giler

sotong sambal... fresh sotongnye

kari kepala IKAN TUNA.. sedap wehhh

sayur simple tapi ttp tidak mengecewakan

gulai lemak nangka... perghhh...

bergedil.. plg sedap aku penah makan... rasa mcm murtabak ayam.... tapi tak berjaya korek resipi... sibuk duk makan...... (tangan org tak sabar nak mkn)

P/S : so sape gi KK sabah... aku mmg rekomen sepenuh hati ... gi kedai ni...lagi satu dia siap pesan .. kalau nak dtg call dia 2 hari sblm.. dia leh bw ko gi pasar... ko beli ape nak... dia masakkan..... lupe nak cite.. sarapan kami pagi tu utk 7 org berjumlah RM18 je... murah giler tak... menu nasi lemak , bihun goreng, ayam goreng tepung, pelbagai air....

Read more...

cuti cuti sabah... amik ko baru nak post...

22 April 2011

aku nak sambung story psl gi sabah awal bulan april hari tu..
ikutkan plan aku gi ngan hubby & hero aku je... tengok2 abah ngan emak nak ikut... tup-tup abg aku si pali & wife dia nak join... sib baik flyer fly ade promo.. aku naik air asia...
sampai sana dalam pukul 4.. kat sana aku tido kat hotel asia city di tengah bandar KK.. deat dengan pasar filipino.. dekat dgn waterfront tu.. kira serba serbi dekat.. hotel ni ala-ala biasa je... view tak cantik ... tp psl mak aku ckp bukan kita nak terperap dlm bilik... bilik tu hanya nak tido mandi je ... so belasah je....
sampai-samapi check in, solat terus terjah pasar filipino.... aku tak membeli pun psl mcm biasa brooch mutiara bykle.. sedangkan aku mmg byk stok brooch tu.. yelah asal org gi sana beli tu bg aku sbg souvenir .. yg tak pakai lagi pun ade...... so aku beli ikan bilis, ikan masin, sotang kering.. psl mmg murah betoi..
pastu gi tgk ikan bakar, sotong bakar, udang bakar... aku ratah sikit je.. psl tak berapa selera...dgn suasana dan keadaan...
balik mandi2 slat kuar balik.. mlm first ni kami terjah pasar malam... mmg byk giler brg yg dijual... rambang mata...
esok pepagi.. bgnle kul 6.. ingat nak solat subuh... amik ko terang benderang... lupe sgt kat sana subuh awal... solat kul 6 dah mcm solat kul 7 le kat sini... jadile subuh gajah... ha ha ha ha
lepas solat terus keluar.. misi nak gi kaki gunung kinabalu...
last2 sewa keta... dgn kereta le kami memusing byk daerah kat sabah tu, dari Gunung Kinabalu... yg aku ingat kami ke Kundasang, Tanjung Aru, Karamusing, Tamparulli, Menggatal dll... berjasa sungguh keta sewa tu... kuar seawal 8.00 pagi... kami balik ke hotel hampir 11.00 malam... huwaaa punyele penat tp best... he he he he
last day tak kemana... cuma gi taman buaya di Tuaran... pusing2 tgk one borneo.. ( dkt Tune hotel) tapi tak singgah psl nak gi makan.. dah siap order ... so kena makan dulu sebelum naik flight balik kul 3.45pm....( psl makan ni enxt entry ye).... gambar tak byk sgt psl semua yang pergi adalah KETURUNAN yng tak suka amik gambar & tak suka bergambar... so stp kali aku yg kena suh depa bergambar.. baru le nak.... tension.... tension...

minah senget yang tak berapa senget

keluarga riezalieza
emak abah kesayanganku

ultraman di taman buaya
di national park gunung kinabalu
matahari terbenam di tanjung aru
pali ngan nana


Read more...

nanti ku ceritakan..

11 April 2011

gambar di national park kinabalu...

hari ni br start keje... nanti aku cari masa ceritakan ye..

Read more...

mood cuti sudah melanda......

06 April 2011



doakan percutian kami dipermudahkan.... amin......

Read more...

i city.. akhirnye aku jejakkan kaki gak ke sana...

05 April 2011

layan je gmbr... gmbr gedik gi i city malam mg lepas.. org lain dah lama jejakkan kaki.. aku br hegeh2 nak pegi ha ha ha ha...





Read more...

sedih ke??? tp kena enjoy... itu kata Dr...

04 April 2011


susah nak aku bicarakan kat blog aku ni.. tp aku idok sedih menggila kerana tak syak pun.. tp apepun aku harap ade sinar kembali...

Read more...

mcm ni ke rasanye???

01 April 2011

sejak aku mula didatangi sang bulan tu... inile kali pertama aku diserang sakit yang menggila kat bahagian EN RAHIM tu... selama ni bila org duk cerita psl senggugut.. jenuh aku duk pikir sakit sgt ke... tapi dari segi positifnya.... aku dapat rasakan kasih syg hubby aku.. sape yg kenal hubby aku tahule yg dia amatlah tidak romantik.. so jgn haraple.. nak dpt ape2 surprise ke @ nak jln berpimpingan tangan ke,, nak peluk ketika bergambar ke... smpi ade kala aku terpikir dia ni mmg tak brp sayang kat aku ke... tp rupanye....
kali pertama aku lihat pengorbanan dia masa aku lepas bersalin Faidhi dulu... mlm td lagi sekali aku dpt lihat rupa sebenar dia... kesian dia tak tido mlm menggosok, mengurut, menungku perut ku... jenuh aku suh dia tido... tapi tak dipedulikan... dia duk pujuk ajak aku ke klinik.. tp aku tak mo psl aku tahu ni semua simptom cik bulan... dia agak risau psl satu lagi bermain di fikiran dia seandainya bukan cik bulan.. tp ade sesuatu berlaku.. maklumle cik bulan dtg lewat 5 hari dr sepatutnya... lepas tu pulak aku sakit menggila.. dah mcm contraction nak beranak...hu hu tp aku pujuk hati.. ni cik bulan yesss pasti cik bulan......

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP