cuti cuti sabah... amik ko baru nak post...

22 April 2011

aku nak sambung story psl gi sabah awal bulan april hari tu..
ikutkan plan aku gi ngan hubby & hero aku je... tengok2 abah ngan emak nak ikut... tup-tup abg aku si pali & wife dia nak join... sib baik flyer fly ade promo.. aku naik air asia...
sampai sana dalam pukul 4.. kat sana aku tido kat hotel asia city di tengah bandar KK.. deat dengan pasar filipino.. dekat dgn waterfront tu.. kira serba serbi dekat.. hotel ni ala-ala biasa je... view tak cantik ... tp psl mak aku ckp bukan kita nak terperap dlm bilik... bilik tu hanya nak tido mandi je ... so belasah je....
sampai-samapi check in, solat terus terjah pasar filipino.... aku tak membeli pun psl mcm biasa brooch mutiara bykle.. sedangkan aku mmg byk stok brooch tu.. yelah asal org gi sana beli tu bg aku sbg souvenir .. yg tak pakai lagi pun ade...... so aku beli ikan bilis, ikan masin, sotang kering.. psl mmg murah betoi..
pastu gi tgk ikan bakar, sotong bakar, udang bakar... aku ratah sikit je.. psl tak berapa selera...dgn suasana dan keadaan...
balik mandi2 slat kuar balik.. mlm first ni kami terjah pasar malam... mmg byk giler brg yg dijual... rambang mata...
esok pepagi.. bgnle kul 6.. ingat nak solat subuh... amik ko terang benderang... lupe sgt kat sana subuh awal... solat kul 6 dah mcm solat kul 7 le kat sini... jadile subuh gajah... ha ha ha ha
lepas solat terus keluar.. misi nak gi kaki gunung kinabalu...
last2 sewa keta... dgn kereta le kami memusing byk daerah kat sabah tu, dari Gunung Kinabalu... yg aku ingat kami ke Kundasang, Tanjung Aru, Karamusing, Tamparulli, Menggatal dll... berjasa sungguh keta sewa tu... kuar seawal 8.00 pagi... kami balik ke hotel hampir 11.00 malam... huwaaa punyele penat tp best... he he he he
last day tak kemana... cuma gi taman buaya di Tuaran... pusing2 tgk one borneo.. ( dkt Tune hotel) tapi tak singgah psl nak gi makan.. dah siap order ... so kena makan dulu sebelum naik flight balik kul 3.45pm....( psl makan ni enxt entry ye).... gambar tak byk sgt psl semua yang pergi adalah KETURUNAN yng tak suka amik gambar & tak suka bergambar... so stp kali aku yg kena suh depa bergambar.. baru le nak.... tension.... tension...

minah senget yang tak berapa senget

keluarga riezalieza
emak abah kesayanganku

ultraman di taman buaya
di national park gunung kinabalu
matahari terbenam di tanjung aru
pali ngan nana


0 comments:

Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP