BENGANG!!!!!!!!!!!!!! TAHAP GABAN @#$@%%!@@

25 August 2008

faidhi kena demam pelentong.. tp bukan itu yang aku bengangkan. Yang aku plg bengangkan punca pelentong yg mmg dah dijangka dr awal... Sipolan ni kan dia dah tahu anak dia kena demam pelentong tp still gak dia gi antar kat taska tu. yg aku pelik diaoarang leh terima je.. aku dapat tahu pun bila dah 4 hari berturut budak tu dihantar dan mangsa pertama jangkitan adalah zulaikha.. aku tahu pun bila mama si zulaika ni call aku bising2. bila aku gi taska rupanye aku tgk mmg budak tu tak baik lagi still bernanah pun ade... ngamukle aku.. bila ditanya pengasuh kata mak dia degil dah sound tak nak terima pun dia terus tinggal gak anak dia.. kenapa korang tak inform parents lain supaya leh kitaorang BASUH mak budak tu... so ptg tu gak aku ank call mak budak tu taska x bg diaorang kata diaorang akan setelkan.. mmg pun keesokan hari aku tg mmg mak budak tu dah tak antar anak dia... tp berbaloi ke dah brp org yg jangkit... dan Ahadnye (24/8/08) aku tgk badan faidhi dah ade bintik yg naik... terus le aku bw ke klinik confirm kena chicken pox..... angin betoi aku.. yang kita ni punyele nak elak ambik suntikan le... kesimpulannye budak tu mmg tak bersalah tp maknye TAKDE OTAK..... PENTINGKAN DIRI...

P/S : DIA NI ORG YG SAMA YG AKU CITE DULU YG PARK KETA SUKAHATI DIA, PAKAI BAJU ANAK AKU TAK BASUH... SO SKRG MMG NYATA DIA NI ..... ( lu pikirle sendiri)

Read more...

MAJLIS PERTUNANGAN NOR AZURA & MAJLIS PERSANDINGAN NORDIANA (17/8/08)

18 August 2008

Read more...

BIRTHDAY & KENDURI AQIQAH FAIDHI

tak sempat nak berceloteh so aku just tempek gambar

Read more...

HAPPY BIRTHDAY MUHAMMAD NUR FAIDHI

08 August 2008


HAPPY BIRTHDAY FAIDHI
08.08.2008.. hari ini besday anak kesayangan ku Faidhi.. Dah 2 thn anak ibu. Rasa mcm baru je duk kat wad hospital tu. Ingat lagi ms faidhi kena duk dlm inkubator psl tak cukup berat ( lahir pun 7 bulan).. Alhamdulilah perkembangan dia positif dan memberangsangkan... tambah Dr lagi cepat dr yg dijangka.. Masa mula dia kena tahan kat NICU tu Dr dah bgth kat situ mungkin dlm 3 minggu.. kalau ok pindah ke wad 6 (lupe le 6C ke 6B ke 6A) pastu lepas berat 1.8 br leh bw dia blk umah... tapi hakikatnye lepas 4 hari je dia dah leh kuar dr NICU.. pastu duk dlm wad pun smp 1.6 kg lebih Dr dah bg balik umah coz perkembangan dia yg normal dan yg paling ketara dia AKTIF. yang pasti sepanjang dia kat hospital aku turut bermalam dengan dia. coz Dr kata melalui susu badan ibu & belaian ibu akan cepatkan lagi perkembangan dia dan bg dia kekuatan serta semangat. Memang betul dengan izin Allah, susu ibu & belaian seorang ibu mampu memberi semangat pada insan yang baru lahir ke dunia ini. Yang paling aku tak lupe masa kat NICU Dr siap minta permission aku nak ikat tgn dia ( ikat dengan lampin je) bkn psl ape tp psl dia terlalu aktif asyik duk cabut wayar yg kat hidung ngan kat tangan dia. Sedangakn wayar2 tu penting untuk bantu pernafasan dan pantau setiap saat tindak balas dia... He he.. Dr siap ckp yg dia le baby pertama yg kena ikat.. Mmg kalau melawat NICU tu leh cam mana Faidhi coz baby lain semua tidur (diam je) dia je yg angkat kaki le angkat tgn le.. smpi satu hari nurse pernah sound "ha.. padan muka kan dah sangkut.. org surh duk diam tak nak" tp nurse tu sound dlm nada main-main dan manjale....( masa tu faidhi jerit coz dia punye kaki dah terbelit ngan wayar pastu tersangkut kat plastik) .. okeylah nak kuar dulu nanti aku sambung!!!!

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP