HAPPY BIRTHDAY MUHAMMAD NUR FAIDHI

08 August 2008


HAPPY BIRTHDAY FAIDHI
08.08.2008.. hari ini besday anak kesayangan ku Faidhi.. Dah 2 thn anak ibu. Rasa mcm baru je duk kat wad hospital tu. Ingat lagi ms faidhi kena duk dlm inkubator psl tak cukup berat ( lahir pun 7 bulan).. Alhamdulilah perkembangan dia positif dan memberangsangkan... tambah Dr lagi cepat dr yg dijangka.. Masa mula dia kena tahan kat NICU tu Dr dah bgth kat situ mungkin dlm 3 minggu.. kalau ok pindah ke wad 6 (lupe le 6C ke 6B ke 6A) pastu lepas berat 1.8 br leh bw dia blk umah... tapi hakikatnye lepas 4 hari je dia dah leh kuar dr NICU.. pastu duk dlm wad pun smp 1.6 kg lebih Dr dah bg balik umah coz perkembangan dia yg normal dan yg paling ketara dia AKTIF. yang pasti sepanjang dia kat hospital aku turut bermalam dengan dia. coz Dr kata melalui susu badan ibu & belaian ibu akan cepatkan lagi perkembangan dia dan bg dia kekuatan serta semangat. Memang betul dengan izin Allah, susu ibu & belaian seorang ibu mampu memberi semangat pada insan yang baru lahir ke dunia ini. Yang paling aku tak lupe masa kat NICU Dr siap minta permission aku nak ikat tgn dia ( ikat dengan lampin je) bkn psl ape tp psl dia terlalu aktif asyik duk cabut wayar yg kat hidung ngan kat tangan dia. Sedangakn wayar2 tu penting untuk bantu pernafasan dan pantau setiap saat tindak balas dia... He he.. Dr siap ckp yg dia le baby pertama yg kena ikat.. Mmg kalau melawat NICU tu leh cam mana Faidhi coz baby lain semua tidur (diam je) dia je yg angkat kaki le angkat tgn le.. smpi satu hari nurse pernah sound "ha.. padan muka kan dah sangkut.. org surh duk diam tak nak" tp nurse tu sound dlm nada main-main dan manjale....( masa tu faidhi jerit coz dia punye kaki dah terbelit ngan wayar pastu tersangkut kat plastik) .. okeylah nak kuar dulu nanti aku sambung!!!!

0 comments:

Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP