mari kita layan....

25 March 2009

nak balik hujan kat luar masih kategori lebat.. so meh kita layan gmbr hero aku dr dilahirkan hingga kini.. tp masa lahir tu kategori dia sepatutnye belum lahir.. due betoi 26 september 2006 iaitu sama tarikh ngan 3rd anniversary pernikahan aku dan hb.. tp dia lahir ke dunia 8 Ogos 2006.

ni masa dia 2 minggu ( baru kuar inkubator)
ni masa sebulan
ni masa 2 bulan ( patutnye time ni le dia lahir)
3 bulan
4 bulan
5 bulan
6 bulan

7 bulan
8 bulan

9 bulan 10 bulan
11 bulan1 TAHUN
13 bulan14 bulan15 bulan16 bulan
17 bulan18 bulan
19 bulan20 bulan21 bulan23 bulan2 TAHUN25 bulan26 bulan27 bulan29 bulan30 bulan = 2 1/2 tahun (SEKARANG)

p/s : aku tak jumpe gmbr dia masa 22 bulan & 28 bulan he he he
p

Read more...

alasan paling logik...

24 March 2009

Pelik bunyi tajuk entry kali ni... tapi itule yg berlaku weekends baru ni. Weekend baru ni kira tak cercuti coz ade bengkel a.k.a kursus anjuran dept aku kay syuen ipoh... dari hari jumaat sampaile ahad. Kali ni angkut sekali zura coz adele di kepala minah tu yang nak dibelinya. di samping tu dia nak ke umah mak cik dia untuk buat edaran... he he he.. ni kira kes menyelam sambil minum air..

So ahad tu bengkel abih awal sikit dari yang dijadualkan. jadi adele masa untuk kitaorang cuci mata sambil kuarkan duit. Mula tuju ke ipoh parade coz jalan kaki je dari syuen. Samapai je, mulale setan shopping meresap ke tubuh. tapi mungkin kali ni iman aku kebal sikit ditamabh denagn poket yang tak berapa penuh ( belum gaji kan..) jadi takde benda yang nampak betoi-betoi menarik kat mata aku. Cadangan awal mmg nak beli handbag ngan kasut tapi tahle punye banyak pilihan tapi tiada yang berkenan... tapi zura kali ni mcm dirasuk lak... agaknye setan shopping aku dah meresap ke tubuh dia lak... semua benda nak dirembat , aku lak jd perisai dia kali ni.x-last kuar dari ipoh parade aku hanya beli lipgloss.. macam tak caya ... lieza tak membeli.. he he bukan ape ekceli aku dah set dlm kepala lepas ni nak paksarela hb aku teman gi JJ petang tu gak.. aku dah tak dulik aku nak gak beli kasut ngan handbag.. hb aku join lehle dia jaga hero aku tu..

Lepas zuhur je terus bergerak ke JJ, ingatkan tengah bulan camni tak ramai manusia.. rupanye sangkaan aku meleset..mak aiiii ramai giler..memula aku terjah kedai-kedai kasut.. jumpe yg berkenan terus aku rembat... pastu terus ke sasaran seterusnya handbag.. memula aku dah jumpe dah beg yg aku berkenan tp gatai kan gi tggl jap konon nak usha yg lain dulu... tak smpi 5 minit bila aku dtg balik hand bag tu dah takde...argh.. tension.. tambah mendidih bila aku nmpk org yg kebas handbag tu tgh tg promoter tulis resit.. confirmle dia ambik...TENSIONNNN!!!!

Secara automatik mood aku hilang.. tp masih pujuk hati dengan memilih handbag utk zura lak. kurang-kurang leh gak ubat hati yg lara... hb aku lak tu ty "ngape tak tgk yg lain, ngape tak pakai je beg ( beg sedia ada) yang ni, tak leh pakai dah ke?" dengan selamba aku jawab"BUKAN TAK NAK PAKAI.. BUKAN SAJA NAK BELI LAIN.. TP HANDBAG NI BILA PAKAI BUAT SAYANG PENING KEPALA.. BAHU SAKIT.." inile punca tajuk entry kali ni. tapi logik kan alasan aku tu.. hb aku mula buat muka pelik.... layan jelah bang oiii bini ko yg kadang2 senget ni.. nasib lah ko handbag dpt tuan mcm aku... tp akhirye aku dapat gak handbag yg aku nak tu..itupun atas jasa abik zura disertai hb aku...

Mana taknye masa zura ngah tg promoter tu tulis resit handbag dia, dia siap suh budak tu tgk dlm stor kot-kot ade tak lagi handbag yg mcm aku nak tu.. yang tak tahannye zura siap desribe rupa handbag tu, org yg kebas tu, dan cerita kononnye aku dah berkenan tp tggl jap.. he he he... hb aku lak menambah suh gak cari smpi dpt ... tolongle katanye.. ( ade org tak sanggup tgk muncung aku panjang berjela bila balik nanti) akhirnye ade TAPI model sama warna lain... yg emmula aku tgk warna ala-ala maroon.... yg ade dlm stok itupun satu je lagi warna hitam... hooreyyy hitam lg marvelous rupanye


inile kasut yang aku rembat
ini lak handbag yang konon menambat hatiku

Read more...

corat-coret heroku....

13 March 2009

bulan 8 ni genap usia faidhi 3 thn... sejak usia dia melangaku 2 thn... mcm-mcm karenah dia yg cukup menghiburkan hatiku malah kadangkala menguji kesabaran aku he he he... yg paling best dia dah tak panggil aku ABU tetapi IBU.... malah mulut dia skrg dah mcm mak nenenk... he he ikuts ape lagi... mana tumpah kuah kalau tak ke nasi...
masa dia 2 thn lebih skit ari tu.. sejuk hati aku bila dgr dia baca doa mkn walaupun pelat masih ade bunyi doa makan tu... lebih kurang camni le bunyinyer ""Allahhuma,, bayik lana.. pima" dan seterusnye... . dia pun dah leh kira 1-10... abc... alif ba ta... kalau dia lupe pun kita just sebut depan dia dah leh sambung.... cuma satu.. kalau org dia tak kenal.. jgnle ditanya ape2 jgn ahrap dia nak jawab.... kecuali angin dia mmg baik.. time tu mamak kedai makan ty pun dia leh layan... he he
plg best 2-3 mg lepas... ms tu jumpe cikgu kelas faidhi... mcm ni lebih kurang perbualan aku ngan dia...

lieza.. semalam ptg , faidhi jadi imam... he he nak tergelak kiitaorang

ha?? ye ke...

aahh.. mmg biasa kalau azan (kebetulan taska tu dekat ngan surau) nmpk gak dia cam tunggang tungging kat tepi... tp smlm... mmg lain

ngape..

dengar je azan,.. tiba-tiba dia berdiri kat tengah sambil laung "Allahuakbar" pastu berdiri ( mcm org ngah solat)... yg best nyer bebudak lain tiba-tiba bangun pakat berdiri belakang dia ikut... konon depa ni duk berjemaah le... yg nagn main pun berenti ikut dia.. semuale duk tunggang tungging

itule dia citernyer... senyum2 aku dengar... seronok... doa mudah-mudahan faidhi akan jadi hamba Allah & anak yang soleh.... mmg faidhi ni pantang dgr azan.. dia akn masuk bilik air kekonon berwudhuk..sampai lenjun badan... pastu bentang sejadah.. solat... walaupun tak berapa betul dn bacaan sah2 le hanya lakonan bunyi mulut... tetapi kedudukan rukuk sujud tu dah nak betul...yang penting hati dia ade keinginan. tp dia ni kalau aku cuba je nak tangkap gmbr dia solat ( video) mesti dia terus duk diam sambil sengih2... mesti dlm hati dia pikir.. apelah ibu ni.. solat mana leh tunjuk2 kan... he he.. tp ari tu aku berjaya gak walaupun bbrp saat je itupun dpt tgkp dr belakang kalau dari depan jgn haraple..... lepas dia sedar dia terus pandang aku...(Abaikan baju di sofa tu yek.. ekceli ms tu nak iron baju nmpk dia khusyuk tu yg aku terus capai hp.. jgn lepaskan peluan... he he )


Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP