alasan paling logik...

24 March 2009

Pelik bunyi tajuk entry kali ni... tapi itule yg berlaku weekends baru ni. Weekend baru ni kira tak cercuti coz ade bengkel a.k.a kursus anjuran dept aku kay syuen ipoh... dari hari jumaat sampaile ahad. Kali ni angkut sekali zura coz adele di kepala minah tu yang nak dibelinya. di samping tu dia nak ke umah mak cik dia untuk buat edaran... he he he.. ni kira kes menyelam sambil minum air..

So ahad tu bengkel abih awal sikit dari yang dijadualkan. jadi adele masa untuk kitaorang cuci mata sambil kuarkan duit. Mula tuju ke ipoh parade coz jalan kaki je dari syuen. Samapai je, mulale setan shopping meresap ke tubuh. tapi mungkin kali ni iman aku kebal sikit ditamabh denagn poket yang tak berapa penuh ( belum gaji kan..) jadi takde benda yang nampak betoi-betoi menarik kat mata aku. Cadangan awal mmg nak beli handbag ngan kasut tapi tahle punye banyak pilihan tapi tiada yang berkenan... tapi zura kali ni mcm dirasuk lak... agaknye setan shopping aku dah meresap ke tubuh dia lak... semua benda nak dirembat , aku lak jd perisai dia kali ni.x-last kuar dari ipoh parade aku hanya beli lipgloss.. macam tak caya ... lieza tak membeli.. he he bukan ape ekceli aku dah set dlm kepala lepas ni nak paksarela hb aku teman gi JJ petang tu gak.. aku dah tak dulik aku nak gak beli kasut ngan handbag.. hb aku join lehle dia jaga hero aku tu..

Lepas zuhur je terus bergerak ke JJ, ingatkan tengah bulan camni tak ramai manusia.. rupanye sangkaan aku meleset..mak aiiii ramai giler..memula aku terjah kedai-kedai kasut.. jumpe yg berkenan terus aku rembat... pastu terus ke sasaran seterusnya handbag.. memula aku dah jumpe dah beg yg aku berkenan tp gatai kan gi tggl jap konon nak usha yg lain dulu... tak smpi 5 minit bila aku dtg balik hand bag tu dah takde...argh.. tension.. tambah mendidih bila aku nmpk org yg kebas handbag tu tgh tg promoter tulis resit.. confirmle dia ambik...TENSIONNNN!!!!

Secara automatik mood aku hilang.. tp masih pujuk hati dengan memilih handbag utk zura lak. kurang-kurang leh gak ubat hati yg lara... hb aku lak tu ty "ngape tak tgk yg lain, ngape tak pakai je beg ( beg sedia ada) yang ni, tak leh pakai dah ke?" dengan selamba aku jawab"BUKAN TAK NAK PAKAI.. BUKAN SAJA NAK BELI LAIN.. TP HANDBAG NI BILA PAKAI BUAT SAYANG PENING KEPALA.. BAHU SAKIT.." inile punca tajuk entry kali ni. tapi logik kan alasan aku tu.. hb aku mula buat muka pelik.... layan jelah bang oiii bini ko yg kadang2 senget ni.. nasib lah ko handbag dpt tuan mcm aku... tp akhirye aku dapat gak handbag yg aku nak tu..itupun atas jasa abik zura disertai hb aku...

Mana taknye masa zura ngah tg promoter tu tulis resit handbag dia, dia siap suh budak tu tgk dlm stor kot-kot ade tak lagi handbag yg mcm aku nak tu.. yang tak tahannye zura siap desribe rupa handbag tu, org yg kebas tu, dan cerita kononnye aku dah berkenan tp tggl jap.. he he he... hb aku lak menambah suh gak cari smpi dpt ... tolongle katanye.. ( ade org tak sanggup tgk muncung aku panjang berjela bila balik nanti) akhirnye ade TAPI model sama warna lain... yg emmula aku tgk warna ala-ala maroon.... yg ade dlm stok itupun satu je lagi warna hitam... hooreyyy hitam lg marvelous rupanye


inile kasut yang aku rembat
ini lak handbag yang konon menambat hatiku

0 comments:

Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP