aKu LaK kEnA tAgGeD

29 January 2008

aku telah ditagged oleh k' aneez

The Rules:
1. Link to your tagger and post these rules.
2. List eight (8) random facts about yourself.
3. Tag eight people at the end of this post and list their names.
4. Let them know they've been tagged by leaving them a comment on their blogs.

List eight (8) random facts about myself:

  • aku penah cuba kekononnye nak bunuh dirile b'coz aku dapat 3A1B dlm UPSR tahun 1989. masa tu aku ni antara calon harapan sekolah le utk score 4A.. he he he.. lawak betoi bila aku ingat.. Bodohkan aku?? nasib baik aku membuktikan aku tak sebodoh tu bila aku x jd guna pencakar sampah tu rodak tengkuk aku...
  • sampai sekarang org yg tak kenal aku (kali pertama cakap) takkan percaya aku ni isteri & ibu orang.. he he kekadang perasan gak...
  • prestasi akademik aku merundum masa start form 4. masa tu aku sibuk duk menceburi bidang arena motor (lumba haram.. wakakaka...) nasib baik tiada kejadian buruk menimpa sepanjang tu tp kejap je pas sekolah aku berubah terus.... jd yg lebih elok.. mungkin menyesal coz aku tak ditawarkan ke mana IPTA walaupun result SPM aku leh tahan. so aku rasa perlu perubahan untuk majukan diri.
  • aku start keje sebaik saja aku tamat SPM paper Add Math 2. paper tu tamat 11.30.. aku start keje pukul 3.00pm di Hotel SYuen Ipoh.
  • mak aku sendiri gelar aku "singa betina' bila ade org nak propose aku. dia mesti sedarkan org tu dengan soalan "dah pikir panjang ke nak ngan anak makcik ni?" ade ke patut tp seorang emak paling memahami anaknya. nasib baik hubby aku sekarang x ditanya soalan tu coz masa tu aku ni dah baik sikit kot... he he he
  • jangan tak caya aku penah digelakkan oleh seoarang penemuduga bila dia tgk sijil aku... bayangkan mula dia tgk sijil olahraga/sukan, pastu sijil taekwondo wakil daerah.. tup-tup ade lak sijil BORIA peringkat negeri lagi.. tu yang tak tahan tu... Percayale..aku leh menari tau.... (tp semua bakat aku dah pendam sejak keje ni takut org ingat giler publisiti lak)
  • org tengok perwatakan aku ni cam brutal giler tapi hakikatnya....ssssssssssshhhhhhh. yang tahu tu.. tahule
  • aku penah jd penginap setia wad bersalin hospital besar ipoh masa nak bersalin faidhi dulu. bayangkan2 bulan aku duk situ sampai dah ngam giler ngan Dr & nurse kat ctu. Siap leh kirim2 beli makanan lagi..
dan 8 rg yg aku nak tag lak... nobody!!!!!!!


Read more...

lunch di KFC

18 January 2008

emm ari ni hari jumaat so break for lunch waktunye agak panjang. so ari ni mmg dah plan ngan yana nak makan KFC. Yana lak sempat pesan supaya aku bw si kecik tu. ape lagi kenale gi taska gi ambik Faidhi. seronok sanagt dia dapat kuar. mesti dia pelik apsal lak ari ni ibu ambik tengahari.


emm sedapnye....

emm makan lagi...


menghayati...

dah kekenyangan....

ibu.... ibu nak???

faidhi suapkan yek???

ibu & faidhi

acik yana & faidhi

umi zura & faidhi

my best friend zura&yana

p/s : tima kasih acik yana coz belanja ibu & faidhi kfc hari ni...

Read more...

Maal Hijrah

16 January 2008

10 januari 2008 bersamaan 1 Muharram 1429H. ikutkan inilah sebenarnye tahun baru bg umat Islam. so hari ni cuti umum. emm rupanye hari ni hari yg menguji aku sekali lagi.. Faidhi muntah teruk sampai langsung tak leh telan ape... menitik air mata aku bila tgk dia nangis lapar.. bila masuk je ke mulut bersembur muntahnye,, sampai satu tahap dia teruskan juga menyusu walaupun muntah.. nampak sgt dia lapar... sian dia air masak pun tak leh terima dah.. tp yg plg mengejutkan aku rupanye itu tanda satu penghijrahan dari Faidhi.. Malam tu aku dengar dengan jelas dia menyebut "I...BU...."... "A,,,YAH..." menitik air mata aku.. rupanye org tua kata dia nak ringankan mulut.. .so dia dah leh panggil ibu... kalau atk asyik mak..mak...
hari jumaat still takde perubahan dia asyik tidur tanpa makan & minum. so malam tu mak ngan abah aku dtg dr ipoh...
emm terkejut aku apabila abah masuk je umah dia terus meluru.. pastu dia join abah ngan mak aku makan nasi lemak...risau gak takut bersembut lagi.. Alhamdulilah tak.. dia dah leh terima makanan.. sabtu ,,, Faidhi dah nak makan & nyusu tp still lemah je .. tak nak main .. rupanye dia cirit lak...

Ahad pagi.... faidhi mula beransur sihat.. dia dah aktif kembali.. dan rumahku kembali seperti dilanda taufan.. ape lagi dia balas dendamle memunggah bakul mainan yg sudah 3 hari tak disentuh nye..... Faidhi!Faidhi!


faidhi yg asyik lena (masa kurang sihat)

Read more...

cuti new year ( post pertama utk TAHUN 2008)

04 January 2008

SeLaMaT tAhUn BaRu!!!!!!!!!!!!!!! cepat masa berlalu. kejap je dah masuk tahun 2008. sedar tak sedar dah hampir 6 thn aku berkhidmat kat upsi nie. tahun ni aku & abg bakal sambut anniversary yg ke 5. cam tak caya dah hampir 5 thn layari kehidupan rumahtangga nie. mungkin pasal aku duk asing so tak terasa sangat. rasa cam baru setahun dua je mendirikan rumahtangga. ari tu aku ade app ngan GH so.. aku ambik cuti direct terus ngan cuti tahun baru. so aktiviti kali ni ke Zoo Taiping.. mula ingat nak ke night safari tp bila memikirkan si kecik tu masih kecik so tak sesuai nak bawa malam2 camtu....


depan zoo taiping

ayah & faidhi

ibu & faidhi

faidhi & umi zura

ntah lupe namanye.. siamang putih kot

chimpanzi yg pening utang keliling pinggang

beruang yg duk pikir camner nak terjun

gajah yg suka menari

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP