yang mana satu pilihanku?????

25 June 2010

malam ni aku keliru lagi.. malam ni pasukan BF ku itu bertemu pasukan pilihan ku....

brasil
vs
portugal
??????

dah le malam tadi aku tak lena tido gara-gara Italy kalah... yg geram kalah macam tak fair.. ikutkan gol pertama tu boleh dikira pasal... kalau tgk ulangan real-real bola tu dah lepas line... defend tu cuit kuar balik.... angin angin... dahle keeper slovakia tu mcm g@mp%ng%.. kalau jumpe nk je aku ludah muka dia... ha ha ha emosi kembali emnyerang!!!!

Read more...

ape salah kucing tu....... ngape korang ikat telornye!!!!!

24 June 2010

gambar sekadar hiasan ( ni gara-gara azura tak berani nak ambik gambar masa kejadian le)


ape perasaan korang bila tengok sekor kucing yang kesakitan akibat telur diikat... sampai dah naik berdarah anu kucing tu tahan sakit... aku pasti wlpn korang bukan jenis yang suka kucing tapi korang mesti tak sampai hati nak buat camtu sekali kan.... citenye camni :

semalam waktu lunch macam biasale aku, zura & liana makan kat medan selera.. abih je mkn adele sekor kucing tu duk ngendeng2 kat org.. tetiba dia duk sebelah aku sambil ngangkang. masa tu aku tak perasan lagi... aku ckple kat liana.." yana kucing ni duk kangkang2 kat aku.. dah le aku ni ngah dtg @%*%#!.. " masa nak bayar tu budak kedai tu ckp.. kak kucing tu tgh sakit tu... telur dia kena ikat... haaaaa! kena ikat.. sape le bodoh tu... meh ko tolong akak bukakan nak... aku ckp kat budak kedai tu... nama dia aduka..sedapkan nama budak kedai tu...

pastu aku suhle aduka bw kucing tu kat hujung medan pasal area hujung tu terlindung sikit.. aku suh dia pegang .. aku nak buka ikatan tu,... sekali aku tgk.. dah dijerut dengan getah... pastu jerut mati... anu kucing tu dah kuar darah pun.. sakitnye!!!!! aku cuba buka tak berjaya.. rupanye aduka ni geli ngan kucing .. so dia tak berani nak pegang kuat2.. aku suh yana cuba pegang pulak... nmpk gaya mcm tak leh jugak .. psl masa aku nak buka kucing tu meronta... yelah sakitkan.. tp yg baguih nye kucing tu mcm paham aku nak tlg buka bukan nak ape2 kan dia... jadi dia takde pun macam nak menyerang @ mencakar cuma dia mengerang sakit.. tak leh jadi ni.. sape lah aku nak suh pegangkan ni,.... zura awal2 dah lari jauh psl dia mmg takut kucing....

aku suh zura panggilkan pakcik kedai bola .. ekceli pakcik tu buka gerai makan tp nama kedai dia kelab bola sepak kot... tu psl panggil pakcik bola.... masa pakcik tu dtg aku ckp suh dia tlg pegang kuat2 pl aku tgk ikatan tu kuat.. mmg susah nak buak... nak guna gunting aku takut terjolok kucing tu lak... so pakcik tu pegang tengkuk..pegang empat2 kaki kucing tu.. aku pun cuba buka ikatan tu... jenuh jugak psl berpintal2.. akhir nye berjaya... terus kucing tu lompat pergi..a ku tgk kucing tu jalan dah okey... thanx sgt pada pakcik bola... psl diale aku dpt buka ikatan tu... tp honestly cara pakcik tu pegang mmg buat kucing tu tak melawan cuma dia mengerang sakit..... pandai pakcik pegang.. kalau org tak biasa sure tak berani nk pegang camtu.. dahle kucing tu kucing liar bukan kucing belaan yang jinak.... nasib baik tak kena cakar...

tapi smpi hari ni aku masih rasa sakit hati & marah pg orang yg sanggup buat camtu.. kalau aku nampak @ tahu sape punye keje.. siaple aku maki nanti... tp dunia sekarang ni.. bayi pun sanggup dibuang hidup-hidup, ade yg didera... apatah lagi kucing kan..... dunia dah semakin hampir ke penghujung....wallahualam...... moga kita semua dilindungiNya.....

Read more...

22 jun 2010

23 June 2010

semalam 22 jun 2010
semalam adalah birthday hubby aku.....
aku lupe sangat.. dah thari br aku teringat .. terus call hubby... tahun ni aku leh lupe langsung...masa lunch terus je singgah secret recipe beli kek...

balik dr lunch, park keta bertembung ngan k ina... k ina bgth hb k naida meninggal... accident di KKB.. aku mmg terkejut sangat..... yelah... aku menyambut birthday hubby... k naida pulak kehilangan insan yang paling disayangi.. tempat bergantung....tempat bermanja...

walaupun aku hanya mengenali arwah dr cerita2 k naida & k anis ( dr zaman k naida bertunang ngan arwah).. tp air mata aku laju menitis... mengenangkan macam mana k naida nak hadapi semua ini... dengan anak- anak yg masih kecil.. apatah bila aku dengar keadaan anak sulung mereka amirul @ kami panggil 'mioii' apabila mioi tengok jenazah arwah .....
kuatnye izni ( staf taska ) kerana dapat menunaikan permintaan k naida agar dpt meberitahu mioi kematian bapanye yg dipanggil 'baba' . coz k naida tak tahu mcm mana nak bgth...masa tu izni & amelia yang membawa anak-anak arwah ke malim nawar utk urusan pengebumian arwah. ....

apepun aku doakan k naida tabah & kuat menghadapi ujian ini... Al Fatihah buat arwah.. moga rohnya dicucuri rahmat & ditempatakn di kalangan yang beriman... amin....





p/s : nanti ade mood br aku cite pasal besday & hari bapa ....

Read more...

tetiba kami tak sehaluan.......

16 June 2010


blog makin bersawang. skrg ni busy + mengantuk.. busy duk ngemas opis psl opis nak direnovate lagi so kami semua kena kemas.. ni renovate hampir keseluruhan so kena le ngemas bagai nak gila... lagi satu psl masuk opis kadang-kadang mcm di awangan.. tidurku terganggu ... sepanjang world cup ni mmg kami 3 beranak tido di ruang tamu ngadap tv... 12 lebih tido.. pastu tido terganggu dgn alarm yg diset hb kul 2.25.. so aku pun wlpn kdg tak niat nak tgk game awal subuh tu terpaksa gak layan.. kadang2 terlelap gak ha ha ha ha..... dari mula world cup.. aku & hb sentiasa di pihak yang sama means sokong team yg sama... jadi takdele gaduh ... tetapi malam td hb ku beralih arah,,, bila Portugal vs Ivory Coast.. (Côte d'lvoire) aku for sure le sokong Portugal psl Bf aku ade di situ... kwang!kwang! tp sakit hati betoi pasal sian dia asyik kena tackle.. pastu tak leh nak try sangat psl dia dah "dikunci" ... bygkan 3 org yg jaga dia...nmpk sgt depa takut akan kehebatan dia.... ha ha ha ha.. kesudahan nasib baik seri tanpa jaringan.. kalau tak aku dah ckp kat hb... kalau portugal kalah aku tak mau ckp ngan dia... boleh camtu???...... kemudian kami kembali sehaluan bila game kul 2.30 pagi itu... brasil vs korea utara... brasil menang!!!! yes !! yes!!!... utk world cup mmg dr dulu team pilihan adalah brasill.. tetapi pemain pilihan mestilah hero ku itu....... cristiano ronaldo....

tak tahan nengoknyer!!!

Read more...

easy cafe lagik....

02 June 2010


semalam lunch lepak easy cafe lagi... tanjung malim ni punyele limited tempat nak mengisi perut.. tensen!tensen!


ibulieza gedik

umiyana gedik
mamazura gedik
chicken chop black pepper lieza


fillet fish yana



chicken chop brown source zura

Read more...

weekends....

ahad lepas hampa lagi... aku teringin giler nak makan steambot so ingat nak layan kat tmpt yg liana suggest kat SABAK RESTAURANT.. sampai je tgk tutup daa... waa rasa nak nangis.. tak tahu nak ke mana terus je ke JJ.... so nak lepaskan gian aku pekena le steamboat kat johnny's restaurant tu... bolehle buat lepas gian.. tp camner pun aku akan terjah gak sabak restaurant tu... abih makan terus bw hero main kat playland JJ tu... sementara nak tg along sampai dr t'ganu, pastu terus ke rumah along di Damansara


ngapelah ko tutup ari aku pegi????



nampak gaya tak merasa le lagi.....

mana nak pegi ni...
sini pun jadikle...

punye lapo.. dah abih br teringat tak snap gambar...
abih hati dapat main...
ni le satu2nye gmbr yg berjaya aku curi snap.. mamat ni punyele payah nak bergambar...

Read more...
Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP