GoOd NeWs!!! HaPpY nEwS!!!!

21 February 2008

First sekali , congrats pada member opis aku yg juga best friend aku kat UPSI ni Yana coz dah dpt good news. InsyaAllah yana akan sambut kehadiran org baru Okt 2008. Aku tahu camner dia gembira maklumlah dah setahun dia mendirikan rumahtangga sure perlukan org baru untuk menceriakan lagi hidup berumahtangga ni. Aku dulu pun mmg happy giler ms tahu aku dah berbadan dua. Aku dulu pun lama gak baru nak dapat. Sampai dah naik muak +menyampah dgr org ty Dah ade ke? Ngape takde lagi? Lambat le? Bla.. bla..

Tu pasal aku plg tak suka bila org suka ty soalan camtu berulang kali. For sure la kan kalau org baru kahwin kita akan ty ade berita baik ke? Tapi kalau kita dah tgk dalam beberapa jangka masa masih takde,, so jgnle gatal nak ty lagi. Mungkin soalan yg biasa bg kita tu merupakan soalan yg plg sensitif buat diorang. Coz aku salah seorang yg penah laluinye dulu. Sampai satu tahap aku maleh nak hadiri kenduri (yang melibatkan perjumpaan sedara-mara, kengkawan lama) fasal takde soalan lain yg nak ditanya. Tambahan lagi nanti ade gak yg bermulut pedas yang tak reti nak cover mulut siap sindir2. Yang pasti kita kena tahu semua tu ketentuan-Nya. So kita jgnle pandai2 nak kata itule.. inile.. dr kita duk ckp itu ini.. baik kita doakan atau kurang-kurang bgle kata-kata semangat@dorongan atau bagile ikhtiar ape2 yg kita tahu.

Tapi dunia skrg ni pelik gak, dalam org bersusah payah berusaha nak meramaikan umat Nabi Muhammad SAW, ade gak yg bodoh nak mamposs senang2 je buang anak, dera anak le,.. ni semua keje manusia tak bertamadun. Sedangkan haiwan pun tahu sayangkan anak & lindungi anak. Kadang-kadang aku menitik air mata bila tgk berita yg siarkan gmbr 2 bayi terbuang. Kejam betul rasanye. Agaknye ape yg diaorang fikir masa nak buang tu. Mesti fik ir nak lepaskan diri. Tp kena ingat lepas di dunia, di akhirat???? Sendiri mahu ingat....

p/s : Yana ko pasti comel dgn perut ke depan tu... mcm aku dulu... (perasan jap...wakaka...)

0 comments:

Loading...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP